Fati, Bonucci či Lukaku. Kto ešte s prestupom prekvapil?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fati, Bonucci či Lukaku. Kto ešte s prestupom prekvapil?

Jedným z najprekvapivejších presunov je aj ten Leonarda Bonucciho do Unionu Berlín.
Jedným z najprekvapivejších presunov je aj ten Leonarda Bonucciho do Unionu Berlín.Profimedia
Prestupové obdobie je na konci. Prinieslo množstvo nečakaných transferov, z ktorých Flashscore Správy vybrali desať.

Ansu Fati

Španielsky mladík mal byť hviezdou Barcelony, ale zdravotné problémy mu prekazili sľubne rozvíjajúcu sa kariéru. V minulej sezóne nedostával dostatok herného času a viac-menej len vysedával na lavičke. Ponúk mal viacero, nakoniec si vybral Brighton, ktorý vie veľmi dobre pracovať s mladými hráčmi. Po rozhovore s trénerom De Zerbim nemal veľmi nad čím váhať, čo povedal v jednom z rozhovorov. Fati sa bude musieť popasovať s fyzickou náročnosťou Premier League, ale ak si zvykne, bude veľmi nebezpečným hráčom.

Fati v minulej sezóne odohral väčšinu stretnutí, ale väčšinu len ako náhradník.
Fati v minulej sezóne odohral väčšinu stretnutí, ale väčšinu len ako náhradník.Flashscore

Leonardo Bonucci

V Juventuse chcel legendárny obranca odohrať ešte poslednú sezónu, no počas leta sa vyskytli správy, že klub s ním už nepočíta, čo prekvapilo aj samotného Bonucciho. Odísť nechcel, údajne sa plánoval s tímom súdiť, pretože ešte mal rok platnú zmluvu. Keď sa ale ozval Union Berlín, kývol na novú výzvu. S nemeckým tímom si navyše zahrá Ligu majstrov. Takýto koniec v turínskom veľkoklube si ale nepredstavoval asi nikto.

Marko Arnautovič

Rakúsky útočník alebo krídelník oslávil už svoje 34. narodeniny a jeho kariéra je prakticky ako na horskej dráhe. Za Inter už hrával počas sezóny 2009/10, keď hosťoval z Twente, lenže odohral iba tri stretnutia. Cez Werder a Stoke sa dostal do West Hamu, odkiaľ odišiel do čínskeho Šanghaju Port. Zdalo sa, že pôsobenie v najlepších európskych ligách sa skončilo. To v roku 2021 zmenila jeho angažovaním Bologna, za ňu dával priemerne gól takmer v každom druhom stretnutí. Záujem o Arnautoviča mal údajne aj Manchester United, nakoniec sa druhý raz vydal hosťovať do Interu.

Štatistiky Arnautoviča.
Štatistiky Arnautoviča.Flashscore

Wataru Endo

Liverpool priviedol v lete posily iba do stredu poľa, kde potreboval spraviť prestavbu. Odišli Fabinho, Henderson, Keita, Chamberlain, Milner aj Arthur. Prišli Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch a veľmi prekvapivo aj 30-ročný japonský futbalista Endo. Doposiaľ hrával len v Belgicku či naposledy za Stuttgart. Klopp takto reagoval po tom, ako v poslednej chvíli stroskotal prestup Caiceda. Ekvádorčan si vybral Chelsea. Je otázne, koľko času ortodoxný defenzívny hráč dostane na ihrisku, no samotný kouč mu verí.

Romelu Lukaku

Belgický kanonier stále patrí Chelsea, lenže už nejaký čas za tento tím nehráva. Počas predošlého ročníka sa prezentoval skôr zahodenými šancami na hosťovaní v Interi aj za Belgicko na MS 2022. Lukaku sa vrátil do kádra "The Blues", odkiaľ ho na poslenú chvíľu získal José Mourinho do AS Rím. Ak už zakončovateľskú mizériu kedysi vyhláseného kanoniera neprebudí Portugalčan, tak asi nikto. Napriek veľkej kritike a slabším posledným rokom, má najlepší strelec belgickej reprezentácie stále obrovskú kvalitu.

Lukaku a jeho štatistiky.
Lukaku a jeho štatistiky.Flashscore

Oriol Romeu

Nečakaný návrat do Barcelony v podaní hráča, ktorý je odchovancom tohto klubu, ale nikdy sa do zostavy neprebojoval. Na začiatku kariéry neuspel ani v Chelsea. Sedem rokov hrával za Southampton, naposledy bol súčasťou Girony, odkiaľ sa vrátil na Camp Nou. Napriek veľkej konkurencii v strede poľa získal miesto a pravidelne nastupuje na pozícii defenzívneho stredopoliara. Má síce už 31 rokov, no tréner Xavi mu verí a on prináša dôležité vyhraté súboje či zbiera lopty.

Juan Cuadrado

Je veľkou raritou, keď hráč prestúpi medzi Juventusom a Interom. V minulosti sa o niečo také postarali aj Lúcio, Ibrahimovič, Vieira či Cannavaro, ale príkladov je naozaj veľmi málo. Preto cez leto prekvapil Cuadrado, ktorý zamieril po rokoch v Turíne do Milána. Kolumbijský krajný hráč bol súčasťou "starej dámy" od roku 2015, vyhral s ňou okrem iného päť titulov. V Taliansku obliekal aj dresy Udinese, Lecce a Fiorentiny.

Cole Palmer

Mladý ofenzívny hráč mal skvelý úvod sezóny v drese Manchestru City, keď sa presadil v Community Shield a aj európskom Superpohári, ale následne sa vynorili špekulácie o jeho odchode. Tréner Guardiola povedal, že buď ostane, alebo prestúpi, čo využila Chelsea a prekvapivo ho získala do svojho mladého tímu. Síce môže ideálne zapasovať, no niečo takéto sa všeobecne neočakávalo. Palmer z toho každopádne môže vyťažiť vysokú hernú prax, akú by v nabitom tíme "Citizens" nemal šancu dostať.

Stane sa Palmer hviezdou Chelsea?
Stane sa Palmer hviezdou Chelsea?Flashscore

Sergio Ramos

Ohľadom skúseného španielskeho obrancu sa po odchode z PSG spomínali hlavne americké a saudskoarabské destinácie, dokonca bol veľmi blízko k tomu, aby si zahral za Al-Ittihad. Odmietol však ročný plat 20 miliónov eur a prijal rovný jeden v materskej Seville. Sám hovorí, že spláca dlh voči klubu aj svojej rodine. Na spadnutie bol takisto prestup do Galatasarayu, po zranení Militaa sa spomínal návrat do Realu Madrid. Na Santiago Bernábeu sa pozrie prvý raz ako hosť koncom februára.

Ousmane Dembélé

Francúzsky krídelník mal po zdravotných patáliach dobrú predošlú sezónu a tréner Xavi s ním počítal aj do ďalšej, lenže samotný hráč sa rozhodol, že chce hrať za PSG, kde prestúpil za 50 miliónov eur, čo je výrazný pokles oproti čiastke, za ktorú na Camp Nou prichádzal z Dortmundu. Majster sveta z roku 2018 má v Paríži patriť medzi ofenzívne opory a nahradiť Messiho či Neymara.