Favoritky suverénne do druhého kola, český postupový deň na Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Favoritky suverénne do druhého kola, český postupový deň na Australian Open
Aj Petra Kvitová potvrdila úlohu favoritky.
Aj Petra Kvitová potvrdila úlohu favoritky. AFP
Americká tenistka Jessica Pegulová (28) sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Najväčšie favoritky bez problémov

Jessica Pegulová (USA-3) - Jaqueline Adina Cristianová (Rum.) 6:0, 6:1

V úvodnom kole v pozícii nasadenej trojky deklasovala Rumunku Jaqueline Adinu Cristianovú za 59 minút. Ďalej si zmeria sily s Bieloruskou Aleksandra Sasnovičovou.

"Sú dni, keď vám vychádza všetko, na čo siahnete. Počas celého zápasu som si dokázala udržať vysokú úroveň mojej hry," pochvaľovala si Pegulová.

Cori Gauffová (USA-7) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:1, 6:4

Ďalej ide aj jej krajanka Cori Gauffová, nasadená sedmička zdolala Češku Kateřinu Siniakovú.

"Bola to pre mňa veľká česť otvoriť program v aréne Roda Lavera. Súperka v druhom sete potvrdila, že je bojovníčka, ukázala som však mentálnu silu," povedala Gauffová pre akreditované médiá.

Siniaková je svetovou jednotkou vo štvorhre, v Melbourne bude obhajovať triumf s krajankou Barborou Krejčíkovou. Proti favoritke z Ameriky viedla v druhom sete 4:2, následne prehrala tri gemy v rade. V poslednom mala k dispozícii tri brejkbaly, ale ani to jej nestačilo na predĺženie duelu. Vypadnutie v prvom kole Australian Open nie je pre Siniakovú novinkou, stalo sa tak už po ôsmy raz.

Ďalej aj bývalé grandslamové víťazky

Emma Raducanuová (V. Brit.) - Tamara Korpatschová (Nem.) 6:3, 6:2

V 2. kole čaká Gauffovú Britka Emma Raducanuová. Víťazka US Open z roku 2021 si poradila s Nemkou Tamarou Korpatschovou hladko 6:3, 6:2.

Victoria Azarenková (Biel.24) - Sofia Keninová (USA) 6:4, 7:6 (3)

V dueli dvoch bývalých šampióniek Australian Open mala navrch Bieloruska Victoria Azarenková, ako nasadená dvadsaťštvorka prešla cez Američanku Sofiu Keninovú 6:4, 7:6 (3).

Príjemný český deň

Karolína Muchová (ČR) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:2, 6:1

Karolína Muchová v poslednom čase pre neustále zranenia veľa nehrala. Sezónu 2021 ukončila po US Open, na kurty sa vrátila vlani v marci a odohrala len 12 turnajov, pričom z troch odstúpila alebo sa odhlásila.

Úvodný tohtoročný grandslamový turnaj začala suverénnym víťazstvom 6:2, 6:1 nad svojou rebríčkovou susedkou a kvalifikantkou Lesiou Curenkovou, ktorá musela byť počas druhého setu ošetrovaná. Ani to Ukrajinke nepomohlo. Muchová síce trikrát stratila svoje podanie, ale súperke ho nedovolila ubrániť ani raz a po hodine a štvrť mohla oslavovať postup.

Petra Kvitová (ČR-15) - Alison van Uytvancková (Belg.) 7:6 (3), 6:2

Petra Kvitová dokázala minulé austrálske leto vyhrať len jeden zo štyroch zápasov a na Australian Open vypadla v prvom kole. Tento rok ale hlási skvelý štart do sezóny.

V Melbourne Parku začala solídne, hoci v úvodnom dejstve urobila dvakrát viac nevynútených chýb ako víťazných úderov a prvý set získala po hodine hry v tajbrejku. V druhom sete na kurte dominovala, ani v tomto dejstve nečelila brejkbalu a odplatila Alison van Uytvanckovej krutú prehru z minuloročnej olympiády v Tokiu po setoch 7:6 (3), 6:2.

Barbora Krejčiková (ČR-20) - Sara Bejleková (ČR) 6:3, 6:1

Krejčíková mala na kurte od začiatku navrch. Šampiónka French Open z 2021 nepustila svoju krajanku prakticky k ničomu. V druhom sete síce zaznamenala jedno zaváhanie na podaní, bolo to ale za stavu 4:0. Okamžite to napravila a zápas s ľahkosťou ukončila. Pre Bejlekovú, ktorá sa na úvodnom grandslame roka predstavila prvý raz po úspešnej kvalifikácii, to znamená koniec rozprávkovej cesty.

Kučová po návrate hneď skončila

Diana Šnajderová (Rus.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 7:6 (6), 7:5

Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Ruskej kvalifikantke Diane Šnajderovej podľahla 6:7 (6), 5:7. V oboch setoch nevyužila setbal. Jej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2017 a 2022.

Téme sme sa venovali viac v rozsiahlejšom článku.

Vybrané výsledky 1. kola žien na Australian Open:

Maria Sakkariová (Gr.-6) - Jüan Jüe (Čína) 6:1, 6:4

Danielle Collinsová (USA-13) - Anna Kalinská (Rus.) 7:5, 5:7, 6:4

Jelena Ostapenková (Lot.-17) - Dajana Jastremská (Ukr.) 6:4, 6:2

Bianca Andreescuová (Kan.) - Marie Bouzková (ČR-25) 6:2, 6:4

Aleksandra Sasnovičová (Biel.) - Brenda Fruhvirtová (ČR) 7:5, 6:2

Kompletné výsledky žien na Australian Open