Fehérváryho smolná noc, vygumovanie Nashvillu i hetrik v Caroline

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváryho smolná noc, vygumovanie Nashvillu i hetrik v Caroline

Fehérváry (vľavo) pri bránení útoku Floridčanov.
Fehérváry (vľavo) pri bránení útoku Floridčanov. Profimedia
V noci zo štvrtka na piatok boli v akcii v kanadsko-americkej NHL dvaja Slováci. Ani jeden z nich sa netešil z triumfu.

Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 6:2

Hattrick hero v Caroline má pre ostatnú noc meno Seth Jarvis. Dvadsaťjedenročný kanadský mladík sa blysol tromi zásahmi, čím pomohol domácim osamostatniť sa na druhej priečke vo Východnej konferencii. Montreal je, naopak, druhý od konca. Tri asistencie zaknihoval Andrej Svečnikov.

Washington Capitals - Florida Panthers 3:6

Rovnaké číslo ako Svečnikovi sa podarilo aj Erikovi Gustafssonovi z Washingtonu. Švédsky bek sa pritom podieľal na všetkých troch zásahoch svojho tímu, k bodom to nepomohlo. Martin Fehérváry odišiel z duelu so štyrmi mínuskami, tromi hitmi a jedným blokom pri strele Floridy.

Nashville Predators - Boston Bruins 0:5

Nečakaný debakel schytali doma hokejisti Nashvillu, ktorí neskórovali proti Bostonu ani raz. Hostia mali päť rôznych strelcov, čisté konto po 28 vychytaných zakončeniach patrí Jeremymu Swaymanovi.

Calgary Flames - Detroit Red Wings 2:5

Znovu bez Adama Ružičku v zostave, opäť s prehrou. Calgary nestačilo doma na Detroit, za ktorý vsietil dva góly Dominik Kubalík. Trojbodovými mužmi boli Tyler Bertuzzi (1+2) a Dylan Larkin (0+3).

St. Louis Blues - New Jersey Devils 4:2

Z triumfu sa netešil ani Tomáš Tatar hrajúci v treťom útoku. New Jersey len doháňalo náskok St. Louis, ktoré po trejde Tarasenka do Rangers vyhralo tretí duel po sebe. Napriek prehre si Tatar pripísal do štatistík jednu strelu, plusový bod i zablokovanú koncovku protivníka.

Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 3:1

Seattle Kraken - Philadelphia Flyers 6:2

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 2:1