FIFA zvažuje zrušenie zákazu účasti Ruska v medzinárodných futbalových súťažiach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

FIFA zvažuje zrušenie zákazu účasti Ruska v medzinárodných futbalových súťažiach

Zmiernia sa pravidlá zo strany FIFA?
Zmiernia sa pravidlá zo strany FIFA?Reuters
FIFA uvažuje o zrušení zákazu účasti Ruska v medzinárodnom futbale po tom, ako UEFA minulý týždeň zmiernila svoj postoj voči tejto krajine, informovala v stredu spravodajská stanica Sky News.

Rozhodnutie by mohlo byť prijaté na zasadnutí Rady FIFA, ktoré by mohlo umožniť ruským tímom hrať na majstrovstvách sveta do 17 rokov, ak sa kvalifikujú, uviedla správa.

Tento bod sa neobjavil na programe stretnutia, FIFA následne nereagovala na žiadosť agentúry Reuters o komentár. UEFA po ruskej invázii na Ukrajinu vo februári 2022 rozhodla, že všetkým ruským tímom - národným či klubovým - pozastaví účasť vo svojich súťažiach.

Minulý týždeň však riadiaci orgán európskeho futbalu uviedol, že "deti by nemali byť trestané za činy, za ktoré nesú zodpovednosť výlučne dospelí" a že ruské tímy do 17 rokov budú opäť prijaté do súťaží UEFA "v priebehu tejto sezóny".

Ukrajinský futbalový zväz vyzval UEFA, aby prehodnotila svoje rozhodnutie. Vyhlásil, že kluby z Ukrajiny nebudú hrať na turnajoch s účasťou ruských tímov. Anglicko, Nórsko, Švédsko a Dánsko tiež uviedli, že ich mládežnícke tímy nebudú hrať proti Rusku napriek rozhodnutiu UEFA.

Zmienky