Fino alla fine. To nie je heslo, ale sila Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fino alla fine. To nie je heslo, ale sila Juventusu
Natiahne Juventus sériu výhier na deväť zápasov?
Natiahne Juventus sériu výhier na deväť zápasov? Profimedia
S blížiacim sa šlágrom talianskej Serii A medzi Neapolom a Juventusom sa čoraz viac skloňuje výborná forma turínskeho tímu.

"Fino alla fine" v preklade znamená "až do konca". Hoci Juventus nehral proti Udinese skvelý zápas ako pred svetovým šampionátom, tak ukázal, že osem víťazných súbojov po sebe nebolo dielom náhody.

Výborný je najmä v záveroch stretnutí, keď ide do tuhého. Tím Massimiliana Allegriho nežiari krásnou hrou, ale dosahuje požadované výsledky. To je pravdepodobne najväčší rozdiel medzi "Bianconeri" a Neapolom.

SSC v prebiehajúcom ročníku dal najavo, že potrebuje hrať dobre a kontrolovať hru. Naopak, Juventus vie získavať body aj bez najlepších výkonov. To sa potvrdilo v spomínanom dueli spred týdňa.

Juventus viac ako na taktickú kvalitu dbá na silu mužstva, ktoré vie ustáť najťažšie situácie. Nikdy sa nevzdáva a bojuje až do posledného hvizdu. Spôsob, ktorým sa chce prezentovať takmer každý, no málokto to zvládne na vysokej úrovni.

Neapolský tréner Luciano Spalletti sám priznal, že Juve má niečo, čo doterajší súperi nemali: "Aj bez ôsmich výhier po sebe sú jedným z najsilnejších tímov, ktorým môžeme čeliť. Z hľadiska históre je to možno najlepší taliansky klub," nechal sa počuť.

Ángel di María je v aktuálnom ročníku kľúčovým aspektom. Hoci od finále majstrovstiev sveta netrénoval v podstate pätnásť dní, Allegri po zápase v Udinese vyzdvihol jeho schopnosti. Keď dostane loptu, pre defenzívu súpera hrozí veľké nebezpečenstvo.

Naposledy potvrdil svoju silu jeho klubový i reprezentačný spoluhráč Leandro Paredes. Začal gólovú akciu, ktorá viedla ku gólu Danila. Pre mužstvo je dôležité, aby si stredný záložník udržal formu a koncentráciu.

Ak sa vrátime k rozhodujúcemu momentu, nemôžeme vynechať Federica Chiesu, autora asistencie. Perfektným periférnym videním objavil na zadnej žrdi brazílskeho obrancu.

Allegri sa naňho nemôže spoľahnúť na sto percent, pretože ho často limitujú zranenia, no na výhru proti Neapolu ho Juventus potrebuje.

Zdá sa, že opory Turínčanov budú v dobrej forme, čo ešte viac zvyšuje kvalitu piatkového šlágra.