Firmino novú zmluvu odmietol. Choupo-Moting či Sergi Roberto nie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Firmino novú zmluvu odmietol. Choupo-Moting či Sergi Roberto nie
Jeden z najžiarivejších úsmevov vo futbalovom prostredí sa bude od leta vynímať v novom drese.
Jeden z najžiarivejších úsmevov vo futbalovom prostredí sa bude od leta vynímať v novom drese.AFP
S príchodom marca a teda naplno rozbehnutej druhej časti sezóny nezaháľajú ani dohody o predĺžení, resp. nepredĺžení zostávajúcich kontraktov. Najnovšími v tejto kategórii je trojica Roberto Firmino (31), Eric Choupo-Moting (33) a Sergi Roberto (31).

Firmina čaká rozlúčka

Z menovanej trojice vyčnieva Roberto Firmino. Útočník Liverpoolu sa rozhodol neprijať ponuku na predĺženie zmluvy. Na konci aktuálnej sezóny ho po dlhých ôsmich rokoch čaká zmena. Brazílčan prišiel do "The Reds" v roku 2015 za 41 miliónov eur z nemeckého Hoffenheimu. 

Odvtedy nazbieral Firmino v 353 zápasoch 107 gólov. S mužstvom sa radoval z triumfu v Lige majstrov, európskeho superpohára či majstrovstiev sveta klubov. V predchádzajúcich rokoch vyhral s Liverpoolom aj všetky domáce poháre - od ligy, cez pohár, ligový pohár i superpohár.

V prebiehajúcom ročníku nastúpil do 26 stretnutí, v ktorých strelil deväť gólov. Informáciu oficiálne potvrdil v piatok popoludní jeho agent Roger Wittmann.

Choupo-Moting 2024

Jedným z najsvetlejších zjavov v drese mníchovského Bayernu v rámci tejto sezóny je určite ofenzívny futbalista Eric Choupo-Moting. Na konte má 15 presných zásahov. Do Mníchova prišiel v októbri 2020 z Paríža St. Germain. 

V priebehu necelých troch rokov zaznamenal 88 stretnutí a 33 gólov. Dvakrát zdvihol nad hlavu trofej pre majstra Bundesligy. "Som nesmierne šťastný, že tu zostanem a užijem si ešte kopec zábavy," neskrýval po dohode do júna 2024 nadšenie reprezentant Kamerunu.

Sergi Roberto 2024

S rovnakým kontraktom sa pýši o niečo ďalej od Nemecka - konkrétne v Katalánsku - univerzál Sergi Roberto. Svojho odchovanca si Barcelona zazmluvnila na ďalší rok. Jeho príbeh podčiarkuje staré známe príslovie: "Trpezlivosť ruže prináša." 

Neuveriteľných 17 rokov pôsobí v štruktúrach "Blaugranas". Do barcelonskej akadémie La Masia prišiel v roku 2006 z Tarragony. Postupne sa prepracoval do rezervy, kde si zahral pod Luisom Enriquem. Debutu v prvom mužstve sa dočkal v novembri 2010. 

O trinásť rokov neskôr má na konte 339 duelov. Tréneri ho využívali na rôznych postoch, no najčastejšie nastupuje ako pravý obranca. Najnovšia zmluva obsahuje výkupnú klauzulu vo výške 400 miliónov eur.