Flashscore zápasy víkendu (15. a 16. október)

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zápasy víkendu (15. a 16. október)

Flashscore zápasy víkendu (15. a 16. október)
Flashscore zápasy víkendu (15. a 16. október)Profimedia
Ak patríte medzi fanúšikov futbalu, cez víkend si prídete na svoje. Redakcia portálu Flashscore vám prináša prehľad najzaujímavejších stretnutí na európskej a domácej scéne.

FC Turín - Juventus Turín

(sobota 15. októbra o 18:00)

Juventus prežíva sezónu ako zo zlého sna. Najmä v posledných kolách sa na neho rúti jedna "katastrofa" za druhou. Vyvrcholením bola prehra v Lige majstrov na pôde Maccabi Haifa 0:2. V kuloároch sa čoraz hlasnejšie ozývajú hlasy, ktoré volajú po odvolaní trénera Massimiliana Allegriho. Šéf "starej dámy" Andrea Agnelli sa za 55-ročného lodivoda postavil a verejne mu vyjadril podporu. 

Desiate kolo Serie A postaví proti sebe dva celky z Turína. Derby della Mole alebo turínske derby. Svoju prvú kapitolu napísalo ešte v roku 1907. Podľa aktuálneho postavenia v tabuľke sa môžeme odvolať na známe klišé: "derby favorita nemá."

Bianconeri sú na deviatej priečke. V doterajšom priebehu zvíťazili iba trikrát, v dvoch prípadoch prehrali a štyrikrát si body rozdelili. Dokopy nazbierali 13 bodov. V ostatnom kole sa vrátili s prehrou zo San Sira 0:2

V posledných ôsmich vystúpeniach až päťkrát prehrali. Podobnú sériu zažili naposledy pred siedmimi rokmi. Následne sa odrazili k 15-zápasovej víťaznej šnúre práve po trojbodovom ťažení s Turínom. Tím vedený Ivanom Juričičom stráca na svojho konkurenta iba dva body. V deviatom kole remizovali Turínčania na domácej pôde s Empoli 1:1 a odvrátili štvorzápasovú sériu prehier.

Motiváciu im môže dodať forma Juventusu na ihriskách súperoch. „Čierno-bieli“ vyhrali vonku naposledy ešte v apríli so Sassuolom 2:1. Odvtedy ťahajú osem duelov bez výhry. Na druhej strane, v turínskom derby sa im darí.

Z tridsiatich dvoch posledných meraní síl prehral Juventus iba raz. Od roku 2015 ťahajú proti Turínu sériu bez prehry. Posledné meranie síl medzi oboma sa skončilo deľbou bodov po výsledku 1:1. 

Posledné vzájomné stretnutia vyznievajú lepšie pre Juventus.
Posledné vzájomné stretnutia vyznievajú lepšie pre Juventus.Flashscore

Real Madrid - FC Barcelona

(nedeľa 16. októbra o 16:15)

Azda len ťažko by sme našli v rámci Európy väčší zápas. A hlavne väčšiu rivalitu. V Španielsku sa v nedeľu opäť zastaví na určitý čas bežný život. Pozornosť a zrak fanúšikov sa bude upierať na 250. El Clásico.

Domáci Real Madrid má pred sebou výzvu v podobe navýšenia víťazstiev, keďže aktuálne má na konte o tri viac ako ich katalánsky rival a to rovných 100. V 52-prípadoch si body rozdelili.

Posledné, ktoré sa hralo v marci, sa skončilo jasným triumfom mužstva z Katalánska. Barcelona vyhrala vysoko 4:0. Prvýkrát má pred sebou od marca 2019 možnosť vyhrať dve El Clásica po sebe.

Obaja nazbierali v doterajšom priebehu La Ligy 22 bodov. Vďaka lepšiemu skóre sú na čele Blaugranas. V rámci domácej súťaže inkasovala Barcelona iba jeden gól, hráči Realu o šesť viac.

Bude to tiež súboj dvoch superstrelcov. Na domácej strane Benzema, ktorého pribrzdilo zranenie, s tromi gólmi. Na hosťujúcej Lewandowski. Letná posila Kataláncov nastrieľala už deväť ligových zásahov. 

Zverenci Xaviho pricestujú na štadión Santiaga Bernabeua s trpkou príchuťou z Ligy majstrov. Kým Real je už jednou nohou vo vyraďovacej fáze (1:1 so Šachtarom), Barca naháňala domáci bod s Interom do samého záveru (3:3). Iba zázrak v podobe víťazstva Plzne s Interom ju udrží v hre o postup zo skupiny. 

Los Blancos prehrali na svojom trávniku naposledy práve s Barcelonou. Pre futbalistov Carla Ancelottiho to bola prvá domáca porážka od januára 2021. Štyri z ostatných piatich duelov proti Kataláncom Real vyhral. Favoritom je aj v nedeľu.

Posledné vzájomné stretnutia.
Posledné vzájomné stretnutia.Flashscore

Liverpool - Manchester City

(nedeľa 16. októbra o 17:30)

Minulé sezóny bojovali proti sebe na čele tabuľky, teraz je situácia mierne odlišná. Kým hostia z Manchestru naďalej dominujú anglickému i európskemu futbalu, slávnejší celok z Liverpoolu sa trápi. 

Po odchode Sadia Maného sa The Reds vôbec nedarí. V Premier League im patrí až jedenáste miesto s desiatimi bodmi, pričom naposledy sa z triumfu tešili ešte 31. augusta doma nad Newcastlom. Odvtedy vyhrali trikrát v Lige majstrov, avšak na ostrovoch len remizovali s Brightonom a podľahli Arsenalu 2:3.  

Cityzens sú iný príklad. Deväť odohraných duelov, 23 bodov a skóre 33:9. Celok z modrej časti Manchestru dal v ostatných troch meraniach síl v Premier League zakaždým aspoň po tri góly. Stačí to zatiaľ na druhú priečku o bod za už spomínaným Arsenalom.

V Lige majstrov je to pre tím Pepa Guardiolu veľká pohoda. V skupine G s Dortmundom, Sevillou a Kodaňou si predčasne zabezpečili postup už po štyroch súbojoch a môžu tak šetriť sily v náročnom októbrovom a novembrovom programe. 

To úplne neplatí pre zverencov Jürgen Kloppa. Lekársky tím na Anfielde má plné ruky práce, zranení sú Alexander-Arnold, Arthur, Díaz, Keita, Matip, Jones či Oxlade-Chamberlain. Na strane druhej je mimo trojica anglických reprezentantov - Phillips, Stones a Walker.

Pred šlágrom víkendu fanúšikov azda najviac zaujíma, či a koľko gólov dá Erling Haaland. Nórsky ostrostrelec ich doteraz nasúkal 15, pridal tri asistencie.

Po šiestich kúskoch majú v štatistikách domáci Firmino a hosťujúci Phil Foden. Či si bilanciu 2+3 vylepší Egypťan Mohamed Salah, ktorý zaostáva za očakávaniami, zistíme v nedeľu krátko po 19:20.

Vzájomné duely medzi Liverpoolom a Manchestrom City.
Vzájomné duely medzi Liverpoolom a Manchestrom City.Flashscore

PSG - Marseille

(nedeľa 16. októbra o 20:45)

Prvý proti tretiemu. Výber Flashscore zápasov víkendu uzatvárame vo Francúzsku, kde sa bude hrať priamo o najvyššiu pozíciu.

Paríž Saint-Germain vedie súťaž s 26 bodmi z desiatich kôl. Do začiatku októbra to bola spanilá jazda, lenže odvtedy si pripísal každoročný favorit Ligue 1 tri deľby bodov. Jednu s Reims, ďalšie dve v Champions League s portugalskou Benficou. Naznačuje to výpadok výkonov?

Ak áno, radi by to využili futbalisti Marseille. Na druhej strane ani Olympique nepodáva stopercentné výkony, keď z ostatných troch meraní síl remizoval s Rennes, vyhral nad Angers a prehral s osemnástym Ajacciom. 

Aj hostia vypĺňajú ligový program najprestížnejšou európskou klubovou súťažou. D-skupina je vyrovnaná, prvý Tottenham má sedem bodov, druhé Marseille šesť a posledný Frankfurt štyri. Francúzi si urobili radosť dvomi triumfami po sebe nad Sportingom Lisabon.

Poďme späť do domácej súťaže. V Parku princov nenastúpi pre trest Ramos, zranenia trápia Kimpembeho či Mendesa. Otázny je štart Mbappého i Messiho, na druhej strane budú chýbať Kolašinac a Ruiz. 

Hviezdna dvojica PSG doplnená o Neymara dala dokopy v Ligue 1 úctyhodných 21 gólov. Na opačnej strane vyčnieva štvorgólový Alexis Sánchez. Favoritom sú hráči trénera Christopha Galtiera.

Tabuľkové postavenie pred víkendom.
Tabuľkové postavenie pred víkendom.Flashscore