Floridský bič plieskal na konci, v Pittsburghu úradoval päťbodový Couture

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Floridský bič plieskal na konci, v Pittsburghu úradoval päťbodový Couture

Kapitán bol strojcom úspechu Sharks.
Kapitán bol strojcom úspechu Sharks.Profimedia
Zámorská noc najkvalitnejšej hokejovej ligy sveta v sebe ukryla 11 súťažných stretnutí. Zo slovenských hokejistov sa v ostrej akcii predstavil Erik Černák (25) a tešil sa z výhry. Individuálne zažiaril Logan Couture (33), ktorý režíroval víťazstvo San Jose Sharks.

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 4:2

Florida Panthers - Boston Bruins 4:3 pp

Domáci káder za sebou ťahal šnúru troch prehier a na jej pretrhnutie si našiel ten najlepší spôsob - Panthers zdolali lídra celej NHL. Všetko nasvedčovalo tomu, že Boston si z ľadu súpera odnesie plný počet bodov, tri sekundy pred záverom sa však o slovo prihlásil Aleksander Barkov, ktorý vyrovnal na 3:3 a duel poslal do predĺženia. V ňom sa fínsky útočník už po 17 sekundách prezentoval asistenciou na rozhodujúcu ranu Sama Reinharta. Florida tak ukážkovo zaskočila favorita súboja.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 5:0

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 4:6

S nelichotivou bilanciou pricestovali do Pittsburghu hráči San Jose, ktorí z ostatných desiatich zápasov vydolovali iba dve výhry. V prostredí Penguins sa ale predviedli šiestmi gólovými zápismi a až v piatich mal prsty Logan Couture. Kanadský ofenzívny hokejista najprv nazbieral tri asistencie a v poslednej päťminútovke zaistil hosťom víťazstvo dvomi presnými zásahmi. Pre Sharks to bol iba 15. úspech sezóny, hostiteľovi stretu patrí ôsma priečka Východnej konferencie.

Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings 5:2

Vo forme hrajúcu Tampu čakala prekážka v podobe piateho celku Západnej konferencie. Základný kameň víťazstva postavili domáci už v úvodnom dejstve, ktoré vyhrali 3:1, vedenie si následne udržiavali až so samotného konca. Slovenský obranca Erik Černák odohral takmer 18 minút a v závere inkasoval 10-minútový osobný trest. Radosť mu to ale nepokazilo, jeho mužstvo zvíťazilo tretikrát v rade.

Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 0:4

New York Islanders - Vegas Golden Knights 2:1 pp

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 7:3

Šesťzápasovú sériu výhier prerušil Edmontonu v minulom dueli Columbus. Oilers tentoraz hostili káder z Chicaga, s ktorým nemali žiadne zľutovanie najmä v prostrednej tretine. Počas niečo vyše ôsmich minút nasmerovali do bránky protivníka až štyri strelecké pokusy. Ďalšie dva pridali v tretej časti a hladko vyhrali. Zásluhu má na tom hlavne trojica s bilanciou 1+2 - McDavid, Draisaitl, Hyman. Tímu s najproduktívnejšou dvojicou ligy patrí na západe šieste miesto.

Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets 3:1

Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 2:1 pp