Fortuna liga je späť. Bystričania na úvod jasne zdolali Trenčín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fortuna liga je späť. Bystričania na úvod jasne zdolali Trenčín

Aktualizované
Na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter.
Na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter.TASR
Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili v úvodnom zápase jarnej časti Fortuna ligy nad AS Trenčín 3:0. V dueli 19. kola položili základ triumfu dvomi rýchlymi gólmi svojho kapitána Róberta Polievku (26). Dukla prerušila šnúru piatich zápasov bez výhry. Naopak, futbalisti spod hradu Matúša Čáka nevyhrali už piaty ligový duel za sebou.

MFK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 3:0 (2:0)

Góly: 2. a 7. Polievka, 57. Franko. Rozhodcovia: Očenáš – Štrbo, Ferenc. ŽK: B. Ľupták, Pišoja Slávik – Pires, Bagin, Yem. ČK: 78. Pires po 2 ŽK.

Najlepší slovenský strelec v lige mal perfektný vstup do duelu a už v siedmej minúte zaznamenal dva presné zásahy. Prvýkrát rozvlnil sieť súpera po 86 sekundách, keď vyškolil obrancu Šimona Mičudu. Druhý gól podaroval Polievkovi zadák Kelvin Pires katastrofálnou rozohrávkou. Kapverdský stredný obranca by na tento zápas najradšej zabudol, v 78. minúte bol dokonca vylúčený.

Skóre v druhom dejstve pečatil striedajúci útočník Dukly Matej Franko, ktorý vystriedal zraneného Michala Faška. Ten bol po jednom zo súbojov prevezený do nemocnice. Banská Bystrica sa vďaka zisku troch bodov dostala na priebežné 6. miesto tabuľky pred Žilinu, ktorá má ale víkendový zápas k dobru. Trenčín je deviaty.

Ohlasy po zápase:

Mário Auxt, asistent trénera a zastupujúci tréner Dukly v zápase: "Trenčínu nevyšiel vstup do zápasu, naopak nám áno, keďže sme sa hneď v siedmej minúte dostali do dvojgólového vedenia. To si myslím, že najviac ovplyvnilo zápas. Potom sme sa čo najviac snažili eliminovať kvalitu súpera na lopte a prehusťovať priestor, aby sa čo najmenej dostával do šancí. To sa nám darilo, takže i preto sme vzadu uhrali nulu. Potom sme si už výsledok ustrážili i tým, že sme pridali tretí gól. Duel sme výsledkovo zvládli. Mrzí nás zranenie Michala Faška, ktorého teraz operujú na sále po zásahu lakťom do chrbta. Našťastie sa rýchlo dostal do nemocnice."

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Po dobrom vstupe do zápasu sme v krátkom úseku riešili nesprávne dve situácie a súper sa dostal do rýchleho dvojgólového vedenia. V zápase sme pokračovali, vytvorili sme si niekoľko dobrých príležitostí, mali sme tam dobré úseky hry. Chceli sme dať kontaktný gól. S tým sme vstúpili aj do druhého polčasu. Mali sme tam ďalšiu príležitosť i tlak pred bránkou súpera. Po treťom inkasovanom góle a červenej karte sme už boli bez šance nejakým spôsobom duel zdramatizovať. Aj preto sme nemali šancu na úspešný výsledok."