Foster predĺžil, Bale sa zlomiť nedal. Wrexham by mohol priviesť veľmi zaujímavé mená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Foster predĺžil, Bale sa zlomiť nedal. Wrexham by mohol priviesť veľmi zaujímavé mená

Majitelia Wrexhamu majú ambiciózne plány.
Majitelia Wrexhamu majú ambiciózne plány.Profimedia
Príbeh Wrexhamu pozná už asi každý futbalový fanúšik. Tretí najstarší klub sveta nedávno postúpil z piatej najvyššej anglickej súťaže do League Two, ale tam cesta iba začína. Waleský celok sa chce drať poschodiami až na úplný vrchol.

Majitelia Ryan Reynolds a Rob McElhenney budujú značku aj na americkom trhu, čoho výsledkom sú napríklad prípravné stretnutia proti Chelsea a Manchestru United, ktoré sa v zámorí odohrajú počas druhej polovice júla. Nedávno odohral Wrexham duel proti americkému národnému tímu žien a vyhral 12:0.

Najnovšou správou je, že brankár Ben Foster predĺžil zmluvu do konca budúceho ročníka 2023/24. Rok dozadu pritom ukončil kariéru, odmietol ponuku od Newcastle, kde mal robiť trojku, ale v závere ročníka sa ako voľný hráč upísal Wrexhamu. On si obľúbil klub, klub si obľúbil jeho.

Keďže všetko nasvedčuje tomu, že Wrexham bude chcieť zažiť druhý postup v rozmedzí dvoch sezón, do kádra potrebuje posily a tie by nemuseli byť len nejaké štvrtoligové. Majitelia to už skúšali s menom najväčšieho kalibru, no Gareth Bale si negatívny postoj nerozmyslel. Bolo by veľmi zaujímavé sledovať, ako táto hviezda behá po trávnikoch v League Two.

O kom sa hovorí?

Útočník Daniel Sturridge bol ešte pár rokov dozadu hviezdou Liverpoolu, ale posledný zápas odohral z nevydareného angažmánu v austrálskom Perthe počas jari 2022. Obranca Phil Jones pôsobil vyše desaťročie v Manchestri United, no viac bol zranený ako zdravý a nastupoval pramálo. Za posledné tri roky hral doslova iba pár minút.

Walesan Hal Robson-Kanu sa sám ponúkol, že by chcel hrať za tím. Od konca sezóny 2020/21 nemal klub, no kariéru stále neukončil. Má 34 rokov, skúsenosti z Premier League i majstrovstiev Európy. On rozhodol o prehre Slovenska 1:2.

Ľavý bek Danny Rose je na tom skoro rovnako. Po odchode z Tottenhamu sa v lete 2021 upísal Watfordu, ale prakticky nedostával herný čas. Zasiahol len do ôsmich stretnutí. Od septembra 2022 je bez zamestnávateľa. Dokonca zanevrel na futbal, nesledoval ho, ale zistil, že mu chýba. Stále má iba 32 rokov.

Danny Drinkwater v podstate čakal na moment, keď mu vyprší zmluva s Chelsea - to sa stalo pred rokom. Člen základnej zostavy majstrovského Leicesteru v roku 2016 nemohol odmietnuť ponuku zo Stamford Bridge, ale pomenovanie "nepresadil sa" je ešte miernym spojením. Nevyšli mu ani štyri hosťovania. Posledný rok nehral nikde, no podľa vlastných slov je v dobrej forme.

Wrexham vyhral piatu ligu.
Wrexham vyhral piatu ligu.Flashscore

Všetci títo hráči by mohli posilniť Wrexham. Možno si niekto povie, prečo by klub bral futbalistov, ktorí majú spoločných menovateľov ako zranenia či fakt, že množstvo mesiacov neboli v žiadnom klube. Situácia je v tomto prípade trochu odlišná ako zvyčajne.

Samotný projekt Reynoldsa a spol. je pre väčšinu zaujímavý a radi by sa ho zúčastnili. Navyše aj napriek dlhšej pauze to sú stále hráči, ktorí svojho času patrili medzi špičku v Premier League a teraz by hrali až štvrtú ligu.

Spomína sa aj útočník Charlie Austin, ale na hrote ofenzívy má tím jedno kvalitné meno. Je ním Paul Mullin, ktorý sa s deviatimi gólmi stal najlepším strelcom FA Cupu pri ceste Wrexhamu do 4. kola. Veľmi málo chýbalo, aby Walesania vyradili Sheffield United a boli v osemfinále.

Mullin strelil 38 ligových gólov vrátane toho, ktorý zaistil postup. Zmluvu predĺžil do roku 2026.