Aston Villa porazila Tottenham, Southampton definitívne vypadol z Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Aston Villa porazila Tottenham, Southampton definitívne vypadol z Premier League
Aktualizované
Hneď na úvod 36. kola sa hral veľmi dôležitý zápas pre oba tímy.
Hneď na úvod 36. kola sa hral veľmi dôležitý zápas pre oba tímy.
TASR
V úvodnom zápase sobotného programu 36. kola anglickej Premier League remizovali Leeds a Newcastle 2:2. Southampton sa stal prvým zostupujúcim tímom, zatiaľ čo Aston Villa má už zhodný počet 57 bodov ako šiesty Tottenham. Manchester United sa zas dotiahol na tretie Newcastle.

Leeds United - Newcastle United 2:2 (1:1)

Góly: 7. Ayling, 79. Kristensen - 31., 69. Wilson (oba z pen.), ČK: 90+1. Firpo (Leeds)

Leeds hral proti favoritovi o dôležité body v boji o záchranu a začal výborne, pretože už v siedmej minúte ho poslal do vedenia obranca Luke Ayling. Následne však Bamford nepremenil pokutový kop a nenavýšil skóre, kvôli čomu domáci pykali.

Vrece s penaltami sa roztrhlo. Newcastle ich získalo až dve. Faul WöberaWöbera na Isaka potrestal Callum Wilson, ktorý sa nepomýlil ani pri druhej možnosti za ruku Firpa. Leeds ale nezložil zbrane. Aj s prispením teču Trippiera dokázal Rasmus Kristensen vyrovnať. V nadstavenom čase Robles bravúrne vychytal šancu Schära.

Na záverečnom výsledku už nič nezmenila ani druhá žltá a tým pádom červená karta pre Firpa. Leeds ostáva na osemnástom mieste tabuľky a dva kolá pred koncom bude boj o záchranu nesmierne vypätý. "Straky" sú tretie so šesťbodovým náskokom na piaty Liverpool. Ligu majstrov majú na dosah.

Slovenský brankár Martin Dúbravka bol znova iba na lavičke náhradníkov hosťujúceho celku.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Flashscore

Aston Villa - Tottenham Hotspur 2:1 (1:0)

Góly: 8. Ramsey, 72. D. Luiz - 90. Kane (pen.)

Aston Villa reálne pomýšľa na postup do Európskej ligy. Porazila Tottenham a momentálne majú práve tieto celky na šiestom a siedmom mieste zhodný počet 57 bodov. Tentokrát tím potiahli záložníci.

Najskôr skóre otvoril Jacob Ramsey a z priameho kopu sa k nemu pridal Douglas Luiz. V 90. minúte ešte Harry Kane premenil pokutový kop a Son skoro vyrovnal, jeho zásah z nadstavenia ale neplatil.

Chelsea - Nottingham Forest 2:2 (0:1)

Góly: 51., 58. Sterling - 13., 62. Awoniyi

Brankár Mendy sa vrátil do bránky Chelsea veľmi zle, nakoľko už počas úvodu zle vypočítal centrovanú loptu a tú poslal do siete Taiwo Awoniyi. Nottingham tak mohol pomýšľať na dobrý výsledok. 

Ďalšie prekvapenie na úkor "The Blues" sa rozhodol odvrátiť Raheem Sterling svojmi dvomi gólmi v krátkom slede na začiatku druhého polčasu. Avšak, hostia potrebovali bodovať v boji o záchranu. Druhý raz sa presadil aj Awoniyi. Oba celky si body po remíze rozdelili.

Crystal Palace - AFC Bournemouth 2:0 (1:0)

Góly: 39. a 58. Eze

Londýnsky tím sa po príchode trénera Hodgsona už definitívne vzdialil z boja o záchranu. Proti nováčikovi ho na dvanáste miesto potiahol dvojgólový Eberechi Eze. Napriek prehre nemusí smútiť ani Bournemouth, nakoľko po remíze Leedsu má na tento osemnásty tím náskok už ôsmich bodov, čo je dve kolá pred koncom istota záchrany.

Manchester United - Wolverhampton Wanderers 2:0 (1:0)

Góly: 32. Martial, 90+4. Garnacho

Wolves už mali záchranu istú, takže neboli pod tlakom. Manchester United doma potreboval bodovať, aby sa mohol vyrovnať 66 bodom, ktoré má na treťom mieste Newcastle. "Red Devils" boli väčšinu stretnutia aktívnejší, mali aj slušné šance. Ujali sa nakoniec dve. Hrdinom bol Anthony Martial, poistku pridal Alejandro Garnacho.

Southampton - Fulham 0:2 (0:0)

Góly: 48. Vinícius, 72. Mitrovič

Southampton sa po domácej prehre definitívne lúči s Premier League a stáva sa prvým tímom, ktorý zostupuje do The Championship. Na poslednej priečke má dve kolá pred koncom nedostihnuteľnú stratu ôsmich bodov na aktuálne sedemnásty Everton. Fulham si naopak užíva nesmierne vydarený ročník, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí v prvej desiatke, pretože je deviaty.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Flashscore