Newcastle porazil Manchester United a posunul sa na tretie miesto, víťazne aj West Ham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Newcastle porazil Manchester United a posunul sa na tretie miesto, víťazne aj West Ham
Aktualizované
Veľká radosť hráčov Newcastle.
Veľká radosť hráčov Newcastle.Profimedia
West Ham porazil Southampton v dôležitom zápase v boji o záchranu počas 29. kola anglickej Premier League a poskočil z predposledného na štrnáste miesto tabuľky. Newcastle doma zdolal Manchester United, vďaka čomu je tretí.

West Ham - Southampton 1:0 (1:0)

Góly: 25. Aguerd

Do stretnutia vstupovali tímy ako dva posledné celky tabuľky Premier League. Miernym favoritom bol domáci West Ham, ktorý sa dostal do vedenia vďaka hlavičke Nayefa Aguerda z priameho kopu. Jeho zásah ešte musel odobriť VAR. Odpovedal Perraud, prudká strela cez obrancov smerovala do siete, dôležitý zákrok vytiahol Fabianski.

V závere nadstaveného času úvodného dejstva opečiatkoval Bowen brvno. Do neho mieril na konci stretnutia aj Onuachu. Vyrovnanie Southamptonu neprišlo, a tak ostáva posledný.

Newcastle United - Manchester United 2:0 (0:0)

Gól: 65. Willock, 88. Wilson

Newcastle vedel, čo môže výhra priniesť. Jeho hráči podali veľmi dobrý výkon, od začiatku sa dostávali do šancí, ale Trippier z dobrej pozície trafil protihráčov a Willockovi zobral gól de Gea. Pred koncom prvého polčasu Longstaff a znova Willock z vyložených pozícií tesne minuli bránku Manchestru United.

"Straky" však toľko tlačili, až sa dočkali. Center Guimaresa sklepol do päťky Saint-Maximin, zle strážený Joe Willock sa vo svojej tretej príležitosti nemýlil. Španielsky gólman hostí následne zachránil "Red Devils" tiež pri hlavičke Joelintona, ktorú vyškriabal na brvno. Schär dorážkou zakončil do žrde.

Poistku však v 88. minúte pridal striedajúci Callum Wilson, čím rozhodol o troch bodoch pre Newcastle, ktoré sa posunulo práve pred Manchester United na tretie miesto tabuľky Premier League.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore