Štvrtoligista vyradil z FA Cupu účastníka Premier League, končí aj Tottenham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štvrtoligista vyradil z FA Cupu účastníka Premier League, končí aj Tottenham
Hráči Grimsby Town šokovali Britské ostrovy, vyradili Southampton.
Hráči Grimsby Town šokovali Britské ostrovy, vyradili Southampton.Profimedia
V osemfinále anglického FA Cupu sa zrodilo obrovské prekvapenie na úkor Southamptonu, ktorý vypadol po prehre s Grimsby Town, účastníkom štvrtej najvyššej súťaže. So súťažou sa lúči aj Tottenham Hotspur. Naopak, Manchester United splnil pozíciu favorita.

Southampton FC - Grimsby Town 1:2 (0:1)

Góly: 65. Caleta-Čar - 45+1., 50. Holohan (oba z pen.)

O prvotriedne prekvapenie sa postaral Grimsby Town hrajúci až štvrtú najvyššiu súťaž. Napriek tomu porazil účastníka Premier League vďaka dvom premeneným pokutovým kopom. V závere prvého polčasu a na začiatku toho druhého potrestal chyby Southamptonu záložník Gavan Holohan. Chorvátsky obranca Caleta-Čar znížil a Theo Walcott sa aj tešil z vyrovnania, lenže následne zasiahol VAR a gól zrušil. Medzi osem najlepších tímov tak postupuje outsider.

Burnley FC - Fleetwood Town 1:0 (0:0)

Góly: 90. Vitinho, ČK: 45+1. Hayes

Líder The Championship poriadne zahral na nervy svojim fanúšikom, pretože napriek celozápasovej hernej prevahe nie a nie streliť gól. Navyše v druhom polčase hral presilovku, nakoľko počas nadstaveného času úvodného dejstva videl Hayes červenú kartu. Burnley sa dočkalo až v 90. minúte, kedy rozhodol obranca Connor Roberts.

Manchester United - West Ham United 3:1 (0:1)

Góly: 77. Aguerd (vl.), 90. Garnacho, 90+5. Fred - 54. Benrahma

Chvíľu sa zdalo, že po hodoch v podobe víťazstva v EFL Cupe príde pre Manchester United bolenie brucha, ale nakoniec "Red Devils" oslavujú postup. Benrahma otvoril skóre, čím dostal West Ham do nádejnej situácie.

Zásah Casemira pre ofsajd ešte uznaný nebol, no rozhodol úplný záver. Najskôr si Aguerd strelil nešťastný vlastný gól a následne v 90. minúte rozhodol mladý Alejandro Garnacho. Poistku pridal počas nadstavenia Fred.

Sheffield United - Tottenham Hotspur 1:0 (0:0)

Góly: 79. Ndiaye

Ďalej postupuje aj druhý tím The Championship, ktorý prekvapil Tottenham. O jediný a víťazný presný zásah sa postaral Iliman Ndiaye. Už v utorok do štvrťfinále FA Cupu postúpili Brighton, Blackburn, Fulham a Manchester City, takže osmička je kompletná. Žreb sa uskutoční ešte v stredu v noci.