Arsenal porazil Fulham a znova má päťbodový náskok, Manchester United iba remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal porazil Fulham a znova má päťbodový náskok, Manchester United iba remizoval
Aktualizované
Arsenal stretnutie na Craven Cottage kontroloval a doviedol do víťazného konca.
Arsenal stretnutie na Craven Cottage kontroloval a doviedol do víťazného konca.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v zápase 27. kola anglickej Premier League na pôde Fulhamu hladko 3:0 a na čele tabuľky majú päťbodový náskok pred Manchestrom City. Doma zaváhal Manchester United, ktorý so Southamptonom remizoval.

Fulham FC - Arsenal FC 0:3 (0:3)

Góly: 21. Gabriel, 26. Martinelli, 45+2. Ødegaard

Arsenal mal zápas od prvej do poslednej minúty plne pod kontrolou. Úvodný gól neplatil kvôli ofsajdu, potom to bola jedna šanca za druhou. Žiaril hlavne Trossard, ktorý si v prvom polčase pripísal tri asistencie. Najskôr z rohového kopu našiel hlavu Gabriela, následne na zadnej žrdi objavil Martinelliho a v nadstavenom čase adresoval presný pas Ødegaardovi. Nór si ešte posunul loptu, prestrelil Lena.

Samotný Trossard pritom nepremenil obrovskú možnosť, keď bol osamotený pred bránkou, ale minul ju a to ešte Leno chytil zakončenia zblízka od Martinelliho i Xhaku. Fulham pohrozil výnimočne. Solomon strieľal z hranice pokutového územia vedľa a po chybnej rozohrávke Ramsdalea prestrelil Pereira.

"Kanonieri" kontrolovali hru, napriek tomu sa domáci dostali do veľkých príležitostí. Ramsdale musel vyraziť pokus Decordovu-Reida a pri hlavičke Mitroviča ho zachránilo brvno. V závere prišiel na ihrisko Gabriel Jesus, pre ktorého to bol návrat po zranení. Naposledy hral ešte 2. decembra za Brazíliu na majstrovstvách sveta. Okamžite mohol skórovať, trafil pravú nohu Lena.

Manchester United - Southampton FC 0:0

ČK: 34. Casemiro (Man. Utd)

Domáci favorit nevstúpil do zápasu dobre a prvý polčas mu vôbec nevyšiel. De Gea zachránil svoje mužstvo pri zakončení Walcotta. "Red Devils" následne prišli o vylúčeného Casemira, ktorý v súboji zašiel ďaleko za hranicu pravidiel, trafil kolíkmi členok protihráča a videl červenú kartu.

Manchester United sa naďalej zahrával s osudom, pretože Walcott v ďalšej šanci prekonal de Geu, na čiare zachránil situáciu Wan-Bissaka. Walker-Peters dokonca opečiatkoval tyč. Na druhej strane sa po rane Fernandesa blysol Bazunu. Ward-Prowse ešte z priameho kopu obtrel loptu o brvno.

West Ham United - Aston Villa 1:1 (1:1)

Góly: 26. Benrahma (pen.) - 17. Watkins

Domáci Benrahma pálil v trinástej minúte tesne nad, čo využil na úvodný gól Watkins. Z päťky hlavičkoval po presnom centri Morena. West Ham vyrovnal zásluhou penalty. Tú získal Paquetá a premenil spomínaný Benrahma. "Villans" sa mohli vrátiť do vedenia, lenže Areola bravúrne zastavil strelu zblízka od Watkinsa.

Alžírsky krídelník "Hammers" si vytváral jednu šancu za druhou, no ďalší gól nie a nie dať. Dvakrát mu Martínez vyrazil krásne pokusy smerujúce pod brvno a raz "obaľovačkou" tesne minul priestor troch žrdí. Body sa preto delili.

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 2:1 (1:0)

Góly: 27. Isak, 80. Almirón - 70. Hwang

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore