Arsenal - Man United a ideálna jedenástka. Nechýbajú White, Bruno či Rashford

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal - Man United a ideálna jedenástka. Nechýbajú White, Bruno či Rashford
Vľavo White, vpravo Rashford. Ktorý z nich sa bude v nedeľu tešiť viac?
Vľavo White, vpravo Rashford. Ktorý z nich sa bude v nedeľu tešiť viac?Profimedia
Manchester United a najmä Arsenal majú v tejto sezóne za sebou skvelé ligové výsledky.

Gunners sa nachádzajú na čele tabuľky Premier League päť bodov pred Manchestrom City a majú zápas k dobru. Red Devils z tretieho miesta naháňajú svojich miestnych rivalov s trojbodovým odstupom.

Arsenal a Manchester United sa stretnú túto nedeľu v Londýne. Víťazstvo je pre oba celky nesmierne dôležité.

V rámci príprav na obrovský súboj sme sa vo Flashscore pozreli na oba tímy. Z nekonečného talentu sme zostavili potenciálnu najlepšiu jedenástku (ak by všetci hráči boli k dispozícii).

Aaron Ramsdale

Ešte donedávna by bol David de Gea automatickou voľbou medzi žrďami kombinovaného tímu Arsenalu a Man Utd, ale jednotka Gunners je vo fantastickej forme. Len v Premier League si 24-ročný Angličan udržal deväť čistých kont - o dve menej ako líder Nick Pope. V 18 dueloch predviedol 42 zákrokov, pričom ako porazený odchádzal len raz.

Gabriel

Na oboch stranách síce nie je veľa stredných obrancov vo forme, no Brazílčan má za sebou pravdepodobne najlepšie obdobie zo všetkých. Gabriel je pevnou súčasťou Arsenalu. V 18 stretnutiach dosiahol priemer 3,6 úspešných obranných zákrokov za 90 minút. Okrem toho má v priemere 1,3 sklzov a takmer jednu zachytenú prihrávku.

Ben White

Hoci bol tento 180 centimetrov vysoký anglický reprezentant v tejto sezóne využívaný najmä ako pravý obranca, počas svojej kariéry pôsobil predovšetkým ako stopér. White dosahuje priemer 2,1 sklzu, najviac z Arsenalu v tomto ročníku. Doteraz zaznamenal aj 2,2 obranných zákrokov a 0,7 zachytených lôpt.

Diogo Dalot

White bol za ostatné mesiace najvýraznejším pravým obrancom medzi oboma tímami, pričom klobúk po zranení dávame dole aj pred Aaronom Wan-Bissakom. Je to ale Portugalčan, ktorý prežíva na Old Trafford naozaj úspešné časy.

Dalot bol v tomto období skvelý, podpora útoku bola z jeho strany prakticky nekončiaca. Čo sa týka defenzívy, 23-ročný hráč má v Premier League priemer dvoch sklzov na zápas.

Oleksandr Zinčenko

Ukrajinská hviezda je univerzálom, väčšinu svojej kariéry strávil ako ľavý bek. Opäť si tu dovoľujeme pristupovať voľnejšie ako aj v prípade Whitea.

Počas svojho pôsobenia v Manchestri City bol tento dvadsaťšesťročný hráč mierne nevyužitý, no v Arsenale sa mu podarilo prelomiť ľady a byť kľúčovým mužom. Zinčenko dosahuje aktuálne priemernú úspešnosť prihrávok 89 %. Zdá sa, že sa v útoku cíti pohodlnejšie, v našej jedenástke sa skvelo dopĺňa s Dalotom.

Casemiro

Prvý z troch dôvodov, prečo sa Zinčenko ocitol na poste ľavého obrancu, je brazílsky internacionál svetovej triedy. Casemiro sa ľahko zaradil do stredu poľa United a je pravdepodobne ich najvýraznejším hráčom.

Defenzívne štatistiky bývalého ťahúňa Realu Madrid sú ohromujúce: priemer 3,4 sklzov, 2,2 zastavenia útočnej hrozby súpera a 1,3 zachytených lôpt za 90 minút - nikto v United nie je v týchto ukazovateľov lepší.

Bruno Fernandes

Hoci Christian Eriksen prežíva s Man Utd výbornú sezónu, nie je možné prehliadať talizman v podobe portugalskej hviezdy. Fernandes je v tomto ročníku druhým najlepším strelcom svojho celku, okrem toho zaznamenal štyri asistencie.

Z pohľadu kreatívnej stránky má vo všetkých súťažiach priemer 2,7 kľúčových pasov s úspešnosťou prihrávok 78 % od augusta.

Martin Odegaard

Nór zažíva na Emirates svoju životnú sezónu, je nepochybne ich hlavnou oporou v ročníku 2022/23. Odegaard skóroval za Arsenal osemkrát a pridal päť asistencií. Dvadsaťštyriročný hráč má ofenzívu rád. V priemere dosahuje 2,2 kľúčových prihrávok za 90 minút a 1,2 úspešných driblingov cez súpera.

Ak sa Gunners podarí udržať Man City za sebou a zotrvať na čele tabuľky až do konca, tak stredopoliar s kapitánskou páskou získa prvý anglický titul pre Arsenal za posledných 20 rokov.

Bukayo Saka

Dvadsaťjedenročný hráč, ktorý je odchovancom klubu, je každým rokom lepší a lepší.

Saka sa v tejto sezóne podpísal pod štrnásť zásahov vo všetkých súťažiach, čo z neho robí najproduktívnejšieho hráča Gunners. Sedem z týchto príspevkov sú asistencie, čo je tiež najvyššie číslo. Aby toho nebolo málo, reprezentant Albionu má s Odegaardom vyrovnanú bilanciu pri 1,2 úspešných driblingoch za 90 minút.

Gabriel Martinelli

Nie až tak nepodobný Sakovi. Mladý Brazílčan stabilne napreduje. Martinelli zaostáva za Odegaardom len o jeden gól (berieme do úvahy ligu aj poháre). Zhodne ako poslední dvaja menovaní je fenomenálnou kreatívnou silou. Napriek tomu, že zaznamenal iba dve asistencie, zastáva dôležitú úlohu v rozohrávke. V priemere má 1,7 kľúčových prihrávok, ako aj 87 % úspešnosť pasov.

Marcus Rashford

Anglický reprezentant sa po návrate z majstrovstiev sveta v United rozohral, hoci kolísavý začiatok ročníka mohol byť vnímaný všelijako. Rashford, ktorý skóroval deväťkrát v posledných deviatich dueloch, odsunul Fernandesa v tomto smere na druhé miesto a stal sa najlepším strelcom. Celkovo už vsietil 15 gólov.

Gabriel Jesus, ktorého nemôžeme neopomenúť, začal v lete veľmi dobre. Kombinácia problémov so zraneniami a poklesom formy ho necháva mimo ideálnej jedenástky.

Ideálna jedenástka Flashscore:

Základná zostava kombinovaného tímu Arsenalu a Manchestru United podľa Flashscore.
Základná zostava kombinovaného tímu Arsenalu a Manchestru United podľa Flashscore.Flashscore

Ramsdale - Dalot, White, Gabriel, Zinchenko - Casemiro, Fernandes, Odegaard - Saka, Rashford, Martinelli