Manchester United strelil štyri góly, Arsenal remizoval. Vyhrali Juventus či AS Rím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United strelil štyri góly, Arsenal remizoval. Vyhrali Juventus či AS Rím

Aktualizované
Takto strelil obranca Inacio gól do siete Turnera.
Takto strelil obranca Inacio gól do siete Turnera.TASR
Futbalisti Arsenalu remizovali v úvodnom zápase osemfinále Európskej ligy na ihrisku Sportingu Lisabon 2:2. Zhodne 2:0 vyhrali hráči AS Rím a Bayeru Leverkusen. Tešil sa takisto Juventus, po najtesnejšom výsledku 1:0 porazil Freiburg. Manchester United v druhom polčase rozhodol o svojej výhre 4:1 nad Betisom.

AS Rím - Real Sociedad 2:0 (1:0)

Góly: 13. El Shaarawy, 87. Kumbulla

Abraham si prebral loptu v šestnástke, otočil sa a poslal ju na zadnú žrď. Nabiehajúci El Shaarawy zblízka otváral skóre. Blízko k vyrovnaniu bol Kubo, opečiatkoval žrď. Po zmene strán podržal rímskych "vlkov" gólman Patrício, poriadne štipľavo pálil obranca Rico. Konštrukcia pomohla tiež Realu Sociedad, nastrelil ju Belotti. Dôležitý zásah do odvety pridal striedajúci Kumbulla, skvelým nábehom hlavičkoval center Dybalu z rohového kopu.

Bayer Leverkusen - Ferencvároš 2:0 (1:0)

Góly: 10. Demirbay, 86. Tapsoba

Bayer v domácom prostredí potvrdil pozíciu favorita a vytvoril si sľubný náskok do odvety. Stretnutie veľa šancí neprinieslo, no už tú prvú po narážačke s Wirtzom premenil Demirbay. Vyrovnať mohol Zachariassen, osamotený v pokutovom území netrafil presne. Rovnako ako úvod, tak aj záver patril Leverkusenu. Hložek z priameho kopu trafil tyč, odrazenú loptu si našiel Tapsoba a bez problémov ju dorazil do prázdnej časti bránky.

Sporting Lisabon - Arsenal FC 2:2 (1:1)

Góly: 34. Inácio, 55. J. Fernandes - 22. Saliba, 62. Morita (vl.)

Arsenal síce cestoval do Lisabonu ako favorit, no nemal to jednoduché. Gonçalves už na úvod mohol otvoriť skóre, individuálnu akciu zakončil nepresne. Rohový kop poslal hostí do vedenia, najvyššie vyskočil Saliba a rozvlnil sieť. Následne Zinčenko ranou z diaľky pod brvno preveril Adána a obranca Inácio na opačnej strane natiahol tiahlym pokusom Turnera.

Američan v 34. minúte inkasoval práve od tohto mladého stopéra, tiež hlavičkou z rohu ako jeho náprotivok. Defenzíva "Gunners" nechala tohto beka úplne osamoteného. Fanúšikovia sa veru nenudili, šancí bolo ako maku. Ďalšiu hlavičku, tentoraz od Xhaku, spomínaný Adán vyškriabal priamo na čiare a po chybe v rozohrávke Turnera mohli byť Londýnčania radi, že sa lopta od súperov neodrazila do streleckej pozície.

Štatistické ukazovatele zápasu v Lisabone.
Štatistické ukazovatele zápasu v Lisabone.Flashscore

Druhý polčas sa niesol v rovnakom duchu. Sporting dokonca otočil skóre. Turner najskôr vyrazil pokus osamoteného Gonçalvesa, lenže na dorážku Joaa Fernandesa už nemal nárok. Martinelli po hodine hry zobral loptu v strede poľa, z obrancov urobil štatistov a obišiel i Adána. Fantastickej individuálnej akcii chýbala len presnejšia koncovka, nakoľko si v rozhodujúcom momente dal hrací predmet ďaleko od nohy.

Zakrátko takmer Fernandes poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. Rútil sa osamotený na Turnera, trestuhodne netrafil priestor troch žrdí. Trest tak naozaj prišiel. Prešlo doslova iba niekoľko sekúnd, keď ranu Xhaku z diaľky tečoval do protipohybu Adána veľmi smolne Morita. Španielsky gólman sa ešte zaskvel pri pokuse Tomijasuho.

Union Berlín - Royale Union SG 3:3 (1:1)

Góly: 42. Juranovič, 69. Knoche, 89. Michel - 28., 72. Boniface, 58. Vertessen

Nemecký tím bol od začiatku aktívnejší a snažil sa streliť prvý gól, no šance Beckera a ani Behrensa sa neujali, preto pykali. Boniface sa postaral o výstavný kúsok. Pred šestnástkou sa otočil a nádhernou strelou, ktorá vyletela nahor, zaplávala a zniesla sa do rohu bránky otvoril skóre. Union Berlín odpovedal ešte do prestávky. Juranovič si postavil loptu na priamy kop a ponad múr ju takisto parádne nasmeroval nechytateľne k žrdi.

Royale Union sa dostal do vedenia aj druhýkrát. Domáci spravili chybu v strede poľa a rýchly brejk zakončil Vertessen. Po ruke v pokutovom území síce Knoche nepremenil pokutový kop, ale z dorážky už uspel. Royale znova skórovalo a opäť bol strelcom Boniface. Divokú remízu 3:3 pre Berlínčanov zachraňoval Michel.

Juventus - SC Freiburg 1:0 (0:0)

Gól: 54. Di María

Turínčania prišli o zraneného Alex Sandra, ale mohli ísť do vedenia. Brazílčan Bremer mieril po rohovom kope tesne vedľa. Oveľa lepšiu hlavičku poslal na začiatku druhého polčasu netradične Di María, osamoteného na päťke ho centrom objavil Kostič. Nakoniec to bol jediný zásah tohto duelu aj kvôli tomu, že gól Holera po predošlej ruke VAR zrušil.

Manchester United - Real Betis 4:1 (1:1)

Góly: 6. Rashford, 52. Antony, 58. B. Fernandes, 82. Weghorst - 32. Ayoze

"Red Devils" začali výborne, veď už v 6. minúte sa Rashford presadil krásnou prudkou strelou pod brvno svätyne Brava. Potom však v koncovke trápiaci sa Weghorst zahodil dve veľké možnosti po centroch zľava. Najskôr mieril vedľa, následne nad. Preto prišiel trest. Krížne zakončenie Ayozeho z pravej strany pokutového územia sa od žrde odrazilo za čiaru.

De Gea mal šťastie po svojej chybnej rozohrávke, keďže tečovaný pokus spomínaného Ayozeho skončil na opačnej tyči. Po zmene strán to už alebo bola iná pesnička. Manchester United dokráčal k ďalším trom gólom.

Antony krásnym technickým zakončením trafil roh bránky, Bruno Fernandes si našiel loptu na prvej žrdi a hlavou ju dopravil za Brava a nakoniec sa presadil konečne i Weghorst. Navyše nepremenené ostali ďalšie obrovské možnosti Antonyho a holandského hroťáka.

Štatistiky zápasu v Manchestri.
Štatistiky zápasu v Manchestri.Flashscore

Sevilla FC - Fenerbahce 2:0 (0:0)

Góly: 56. Jordán, 85. Lamela

Hosťujúci útočník King mal v prvom polčase dve veľké šance. Hlavne prvá volala po góle, nakoľko dostal prihrávku za obranu a išiel sám. Brankár Dmitrovič proti nemu vytiahol výborný zákrok. Nór neskôr hlavičkoval tesne nad brvno.

Sevilla sa však prebrala a strhla zápas na svoju stranu. Rane Jordána pomohol do protipohybu Bayındıra výrazný teč a Lamela technicky obstrelil všetko pred sebou. Španielsky celok má teda pred odvetou v Istanbule veľmi sľubný náskok.

Šachťar Doneck - Feyenoord 1:1 (0:0)

Góly: 79. Rakyckij - 88. Bullaude

V prvom dejstve sa dokopy nestalo nič, zaujímavé bolo až to druhé. Idrissi zblízka nechal vyniknúť Trubina, ktorý sa zaskvel aj po oblúčiku Danila. Lopta ukrajinského gólmana prelobovala a smerovala do siete, ten ju v poslednej chvíli vytiahol do bezpečia. Predsa len inkasoval, z rohu presne hlavičkoval obranca Rakyckij. Aktívnejší Feyenoord vydrel aspoň remízu, Bullaude sa trafil takisto hlavou.

Všetky odvety sú na programe na budúci štvrtok 16. marca. Žreb štvrťfinále sa uskutoční o deň neskôr.