Pozitívne správy pre Arsenal: Gabriel Jesus sa vrátil do tréningového procesu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pozitívne správy pre Arsenal: Gabriel Jesus sa vrátil do tréningového procesu

Aktualizované
Brazílska opora už trénuje s tímom.
Brazílska opora už trénuje s tímom.Profimedia
Brazílsky futbalový útočník Gabriel Jesus (25) sa po trojmesačnej prestávke spôsobenej zranením kolena vrátil do tréningového procesu Arsenalu Londýn.

S tímom už mal odcestovať do Portugalska, kde Arsenal vo štvrtok odohrá prvý osemfinálový zápas Európskej ligy proti Sportingu Lisabon. Zatiaľ nie je isté, či do stretnutia zasiahne.

Dvadsaťpäťročný Jesus si poranil koleno v súboji Brazílie s Kamerunom (0:1) v decembri minulého roka na MS v Katare. Tréner Arsenalu Mikel Arteta vtedy uviedol, že jeho zranenie je dostatočne vážne na to, aby prinútilo klub poobzerať sa po novej posile. Vedenie zareagovalo príchodom Leandra Trossarda

Sporting Lisabon - Arsenal Londýn

Brazílsky futbalista odohral v prebiehajúcom ročníku 14 duelov v Premier League, v ktorých nastrieľal päť gólov a pridal šesť asistencií. V Európskej lige naskočil do piatich stretnutí. Na presný zásah čaká.

Arteta jeho návrat nechce uponáhľať

Gabriel Jesus vyšiel Arsenal v letnom prestupovom období na 50 miliónov eur. Tréner Mikel Arteta zdôraznil, že na jeho návrat po operácii nebude tlačiť. "Budeme sa snažiť neuponáhľať. Pokúsime sa odhadnúť, čo potrebuje a kedy sa bude cítiť úplne fit. Všetko je ide podľa plánu. Teraz musí dostať čas, aby získal naspäť sebavedomieť a kondíciu. Je potrebné, aby sa vrátil do kolotoča s čistou hlavou. Keď sa tak stane, bude hrať," vyhlásil pred duelom Európskej ligy španielsky lodivod.