Arsenal vydrel tri body v nadstavení, na čele má stále päťbodový náskok. Uspela aj Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal vydrel tri body v nadstavení, na čele má stále päťbodový náskok. Uspela aj Chelsea

Aktualizované
Manchester City v sobotu oslavoval tri body.
Manchester City v sobotu oslavoval tri body.Profimedia
Futbalisti Arsenalu zvíťazili v domácom dueli 26. kola anglickej Premier League nad Bournemouthom 3:2, hoci prehrávali 0:2. O triumfe "kanonieri" rozhodli v siedmej minúte nadstavenia. Arsenal tak má na čele tabuľky stále päťbodový náskok pred druhým Manchestrom City.

Manchester City - Newcastle United 2:0 (1:0)

Góly: 15. Foden, 68. B. Silva

Gündoğan sa ocitol osamotený na bielom bode už v druhej minúte, hlavičkoval však nad. Phil Foden po štvrťhodine hry naštartoval z krídla a prešiel cez defenzívu Newcastle až pred bránu. Po skvelej individuálnej akcii otvoril skóre strelou k bližšej žrdi. Hostia pokračovali vo svojej slabej efektivite, nakoľko strelu Longstaffa zablokoval Aké a Wilson v stopercentnej šanci netrafil loptu podľa predstáv. Na druhej strane Haaland hlavičkoval tesne vedľa.

V druhom polčase sa dlho nič nedialo, zmenili to až "straky" po hodine hry. Najskôr Joelinton osamotený na malom vápne zľuftoval a nevyužil obrovskú možnosť, následne Isaka vychytal Ederson. Preto prišiel trest. Bernardo Silva trafil po prihrávke Haalanda z diaľky k žrdi. Foden tesne pred koncom nechal vyniknúť Popea, ktorý zlikvidoval jeho technický pokus zvnútra šestnástky. Napriek tomu Manchester City získal tri body. Newcastle ostáva piate, ale tlačí sa na neho Liverpool.

Arsenal - AFC Bournemouth 3:2 (0:1)

Góly: 62. Partey, 70. White, 90+7. Nelson - 1. Billing, 57. Senesi

Domáci favorit poriadne hazardoval so svojim náskokom, ale nakoniec získal tri body napriek tomu, že prehrával o dva góly. Už v prvej minúte otvoril skóre Billing a po zmene strán sa pridal Senesi. Nováčik nedosiahol na prekvapivú výhru. Arsenal zachránili netradiční strelci. Najskôr defenzívny záložník Partey, následne obranca White a o všetkom rozhodol v samom závere mladík Reiss Nelson.

Aston Villa - Crystal Palace 1:0 (1:0)

Gól: 27. Andersen (vl.), ČK: 62. Doucouré

Brighton & Hove Albion - West Ham United 4:0 (1:0)

Góly: 18. MacAllister (pen.), 52. Veltman, 69. Mitoma, 89. Wellbeck

Chelsea - Leeds United 1:0 (0:0)

Gól: 53. Fofana

Hráči londýnskej Chelsea ukončili šesťzápasovú sériu bez víťazstva. O triumfe nad Leedsom rozhodol v 53. minúte Wesley Fofana. Francúzsky obranca strelil jediný gól stretnutia. "The Blues" napriek tomu ostáva na desiatom mieste, hostia sú až sedemnásty bod pred zónou zostupu.

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 1:0 (0:0)

Gól: 82. Traoré

Southampton FC - Leicester City 1:0 (1:0)

Gól: 35. Alcaraz

Domáci James Ward-Prowse síce nepremenil pokutový kop, ale Southamptonu to nakoniec vadiť nemuselo, pretože o svoj prvý gól v Premier League sa postaral mladý Carlos Alcaraz a zariadil tri body pre už predposledný tím tabuľky, ktorý delí od záchrany momentálne jediný bod. Leicester je štrnásty.