Dúbravka neinkasoval od Liverpoolu. Jorginho hrdinom Arsenalu, ktorý je opäť prvý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dúbravka neinkasoval od Liverpoolu. Jorginho hrdinom Arsenalu, ktorý je opäť prvý
Aktualizované
Martin Dúbravka naskočil v 24. minúte. Newcastle síce prehral, ale slovenský brankár si udržal čisté konto.
Martin Dúbravka naskočil v 24. minúte. Newcastle síce prehral, ale slovenský brankár si udržal čisté konto.Profimedia
Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali v zápase 24. kola Premier League na ihrisku jedenástej Aston Villy. Hostia sa vďaka triumfu dostali späť na čelo tabuľky s náskokom troch bodov pred druhým Manchestrom City, ktorý si delil body s Nottinghamom Forest. V bráne Newcastle sa po červenej karte Popea (30) objavil Martin Dúbravka (34).

Aston Villa – Arsenal 2:4 (2:1)

Góly: 6. Watkins, 31. Coutinho – 16. Saka, 61. Zinčenko, 90.+3 Martínez (vl.), 90.+8 Martinelli

"Kanonieri" prehrávali už od šiestej minúty, keď Ollie Watkins krížnou strelou nedal šancu brankárovi Aaronovi Ramsdalovi. Arsenal síce vyrovnal, keď sa presadil Bukayo Saka, ale domáci sa v prvom polčase dostali znova do vedenia. Philippe Coutinho dal svoj prvý gól v sezóne.

Mužstvo Mikela Artetu však v druhom polčase otočilo duel. V 61. minúte skóroval Olexander Zinčenko prízemnou a presnou strelou. Rozhodujúci okamih prišiel v 93. minúte zápasu, keď Jorginho poslal loptu do brvna, ktorá sa odrazila do chrbta brankára Emiliana Martíneza. Ten si tak dal vlastný gól. Arsenal ešte v úplnom závere pridal štvrtý presný zásah. Gabriel Martinelli sa po rohovom kope domácich dostal do samostatného úniku a zakončil do prázdnej brány.

Nottingham Forest - Manchester City 1:1 (0:1)

Góly: 84. Wood – 41. Silva

Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City iba remizoval na ihrisku štrnásteho Nottinghamu Forest 1:1. Zostal na druhej priečke, za Arsenalom Londýn zaostáva o dva body, líder tabuľky má zápas k dobru.

"Citizens" poslal v 41. minúte do vedenia Bernardo Silva. Hostia mali počas celého zápasu prevahu, zaznamenali celkovo 23 striel, z toho šesť na bránu, ale ani to nestačilo na víťazstvo. Nottingham sa v 84. minúte dočkal nečakaného vyrovnania zásluhou Chrisa Wooda. Ten prekonal brankára Edersona a zabezpečil domácim cenný bod.

Brighton & Hove Albion - Fulham 0:1 (0:0)

Gól: 88. Solomon

Slovenský brankár Marek Rodák nedostal šancu v súboji svojho Fulhamu na ihrisku Brightonu. Duel sledoval z lavičky náhradníkov. Jeho spoluhráč Manor Solomon v 88. minúte strelil jediný gól stretnutia.

Brentford - Crystal Palace 1:1 (0:0)

Góly: 90.+6 Janelt – 69. Eze

Brentford po remíze s Arsenalom v predchádzajúcom kole opäť získal bod. Nerozhodný výsledok proti Crystal Palace zabezpečil v úplnom závere stretnutia Vitaly Janelt.

Chelsea - Southampton 0:1 (0:1)

Gól: 45.+1 Ward-Prowse

Hráči Chelsea prehrali doma so Southamptonom. Víťazstvo zabezpečil hosťom James Ward-Prowse, ktorý sa presadil z priameho kopu na na konci prvého polčasu. Domáci nedokázali triumfovať v lige vo štvrtom súboji za sebou a patrí im 10. priečka. Southampton sa tešil z víťazstva v PL po troch prehrách, ale stále mu patrí posledné 20. miesto v tabuľke.

Everton - Leeds United 1:0 (0:0)

Gól: 64. Coleman

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth 0:1 (0:0)

Gól: 49. Tavernier

Newcastle United - Liverpool FC 0:2 (0:2)

Góly: 10. Nunez, 17. Gakpo, ČK: 22. Pope (Newcastle)

"The Reds" otvorilo skóre už v 10. minúte. Trent Alexander-Arnold poslal dlhý pas na Darwina Núñez, ktorý si spracoval loptu a prekonal Popea v bráne domácich. Hostia o sedem minút viedli 2:0, Mohamed Salah našiel centrom Codyho Gakpa a ten zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. V 22. minúte urobil veľkú chybu domáci brankár Nick Pope, ktorý vybehol mimo šestnástky, dotkol sa lopty rukou a dostal červenú kartu.

Tréner Eddie Howe musel striedať, namiesto stredopoliara Elliota Andersona nastúpil Dúbravka. Slovák aj napriek prevahe Liverpoolu a ich viacerým šanciam v stretnutí neinkasoval. Pripísal si päť zákrokov. Newcastle zaznamenal prvú domácu prehru v sezóne.

Pope nebude môcť pre trest za červenú kartu nastúpiť vo finále anglického Ligového pohára proti Manchestru United (26. februára). Do brány sa nemôže postaviť ani Dúbravka, ktorý už v tejto súťaži dvakrát nastúpil v tejto súťaži práve v drese United. Šancu tak zrejme dostane Loris Karius.