Udalosti Premier League: Trossard sa osvedčil, Potterovi bez kúzelnej paličky dochádza čas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Premier League: Trossard sa osvedčil, Potterovi bez kúzelnej paličky dochádza čas

Mikel Arteta je s výsledkami "Gunners" spokojný.
Mikel Arteta je s výsledkami "Gunners" spokojný.AFP
Náskok Arsenalu pred Manchestrom City na čele Premier League zostáva dvojbodový. Oba najlepšie tímy cez víkend na ihriskách súperov zvíťazili. Ligový líder vyhral 1:0 v Leicesteri, zatiaľ čo City triumfovalo 4:1 v Bournemouthe. V 25. kole prestížnej súťaže sa toho ale udialo omnoho viac.

Tottenham sa po výhre 2:0 nad tápajúcou Chelsea posunul na štvrté miesto. V dolnej časti tabuľky sa vďaka víťazstvám podarilo West Hamu a Leedsu vymaniť zo zostupového pásma. V ňom sa naďalej potáca Everton, Bournemouth a Southampton.

Trossard sa osvedčil

Keď sa v januárovom prestupovom okno nechali "Gunners" obrať o Michajla Mudryka, ktorý zamieril do konkurenčnej Chelsea, zdalo sa, že snaha o zisk titulu dostala poriadnu trhlinu. Plán B ale Arsenalu vychádza na výbornú, pretože namiesto Mudryka získali Leandra Trossarda z Brightonu a to za zlomok čiastky, ktorú "The Blues" zaplatili za Ukrajinca.

Trossard začal proti Leicesteru v netradičnej pozícii falošnej deviatky a takmer sa radoval z gólu. Jeho bomba do horného rohu bola po preskúmaní VARom odvolaná. Predchádzal jej faul Bena Whitea na brankára domácich Dannyho Warda.

Napriek tomu bolo Belgičana na trávniku vidieť. Práve po jeho prihrávke strelil Gabriel Martinelli jediný presný zásah, vďaka ktorému sa Arsenal udržal na čele tabuľky. A navyše má zápas k dobru. Na opačnej strane Mudryk, ktorý vyšiel Chelsea na 100 miliónov eur, ešte neskóroval a ostatné dva súboje začínal na lavičke.

Potterovi dochádza čas

Graham Potter zatiaľ nedokázal zo svojho mužstva dostať maximum.
Graham Potter zatiaľ nedokázal zo svojho mužstva dostať maximum.AFP

Po nedeľnej prehre 0:2 s Tottenhamom má Chelsea bližšie k zostupovému pásmu než k prvej štvorke. Blues, krčiaci sa na desiatom mieste tabuľky, stále čakajú na návratnosť svojich investícii v rámci prestupového trhu. Tréner Graham Potter chápe, že po dvoch víťazstvách v 15 zápasoch naprieč všetkými súťažami sa aktuálne pohybuje po veľmi tenkom ľade.

"Viem, ako to môže dopadnúť, keď výsledky nebudú dostatočne dobré. A to nie sú," povedal Potter. "Na podporu sa nemôžem spoliehať večne." Lodivod už teraz dostal viac času, než bolo za éry Romana Abramoviča na Stamford Bridge bežné.

Noví majitelia tímu dali Potterovi dôveru, ale predseda Todd Boehly nevyzeral veľmi nadšene, keď sledoval ďalší mizerný výkon na trávniku Spurs.

Leeds hovorí Gracia(s)

Javi Gracia odštartoval svoju púť na lavičke Leedsu víťazne.
Javi Gracia odštartoval svoju púť na lavičke Leedsu víťazne.AFP

Leeds čakal na ligové víťazstvo od novembra, pritom s novým trénerom Javim Graciom mu proti Southamptonu stačilo na to 90 minút. V súboji dvoch tímov zo spodných priečok vsietil na Elland Road jediný gól Junior Firpo.

"Vieme, že to je iba jedna výhra, že sú to tri body. Pre nás je to teraz niečo naozaj veľké," povedal bývalý tréner Watfordu Gracia. Napriek tomu, boj o záchranu je aj naďalej tesný a Bournemouth na 19. mieste delí od dvanásteho Crystal Palace len šesť bodov.

Tabuľka Premier League
Tabuľka Premier LeagueFlashscore

Hráč kola

Manchester City hladko zdolal Bournemouth 4:1, vedúci tím Premier League Arsenal zodpovedne drží pod tlakom. Dvadsaťdvaročný Phil Foden nebol po prvý raz hlavnou hviezdou úradujúceho majstra, keďže Erling Haaland bol tým, koho tvára bola vytlačená na novinových titulkoch. Svojmu nórskemu parťákovi pripravil Foden v 29. minúte gól a tesne pred prestávkou skóroval aj on sám.

Gól kola

Fulham prežíva nezabudnuteľnú sezónu a izraelský stredopoliar Manor Solomon k tomu v piatok pomohol nádherným zásahom proti Wolves. Navyše svoje mužstvo udržal v boji o účasť v európskych pohároch. Dvadsaťtriročný hráč si prebral loptu hlboko na súperovej polovici, vytvoril si priestor na hranici pokutového územia a poslal ju do pravého dolného rohu brány, čím vyrovnal skóre na 1:1. Uznanie za nádherné zásahy si zaslúžia aj Declan Rice a Oliver Skipp.