Udalosti Premier League: Arsenal pod tlakom, nepresný VAR i ďalší trénerský padák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Premier League: Arsenal pod tlakom, nepresný VAR i ďalší trénerský padák
Po ruke Součeka sa mohla pískať ruka.
Po ruke Součeka sa mohla pískať ruka.AFP
Manchestru City síce hrozí, že mu súd odoberie ligové tituly z predchádzajúcich rokov, ale súčasní majstri na ihrisku naďalej excelujú. V nedeľu porazili Aston Villu 3:1 a toto víťazstvo je jedným z vrcholov 23. kola Premier League. Prečo?

Po triumfe nad Aston Villou sa City priblížilo k prvému Arsenalu na rozdiel troch bodov, no líder tabuľky má k dobru jeden duel.

Arsenal iba remizoval s Brentfordom a po minulotýždňovej prehre s Evertonom stratil body druhýkrát za sebou. Favorit sa mohol cítiť ukrivdený, keďže rozhodcovská komisia uznala, že vyrovnávajúci gól Brentfordu bol videoasistentom uznaný nesprávne. A tentoraz to bol len jeden z kontroverzných výrokov. Právo byť nespokojní mali aj hráči Chelsea, Wolves a Brightonu.

VAR, VAR, VAR...

Komisia rozhodcov sa po nepresných rozhodnutiach v sobotu verejne ospravedlnila Arsenalu aj Brightonu. Vyrovnanie Brentfordu na Emirates prešlo dlhým skúmaním VAR pre ofsajd a možnému faulu Ethana Pinnocka. Rozhodca chcel ale rýchlo pokračovať v hre, VAR nestihol preveriť postavenie mimo hry Christiana Norgaarda pred úspešnou hlavičkou Ivana Toneyho.

Brighton bol nespokojný po tom, čo gól Pervisa Estupinana v remízovom stretnutí s Crystal Palace bol odvolaný. Dôvod? Rozhodca za VAR-om nesprávne nakreslil ofsajdové čiary.

Komisia rozhodcov uznala, že v oboch prípadoch došlo k ľudskej chybe, ale to nebol zďaleka jediný problém. Chelsea pri remíze 1:1 s West Hamom mohla zahrávať penaltu, keď Tomáš Souček nešťastne zahral rukou po strele Conora Gallaghera.

A tu nekončíme. Červená karta Maria Leminu síce Wolves nepotrestala. Wanderers dokázali poraziť Southampton 2:1 napriek tomu, že hrali dlho s desiatimi mužmi. Druhá žltá pre gabonského internacionála v 27. minúte ale vyzerala veľmi prísne...

Pozrite si súhrn výsledkov Premier League

Southampton sa opäť zbavil svojho trénera

Práve táto prehra bola poslednou kvapkou pre vedenie Southamptonu, ktoré sa rozhodlo už druhýkrát v sezóne vymeniť trénera. Nathan Jones doviedol celok k jedinému víťazstvu počas ôsmich zápasov na lavičke a po troch mesiacoch sa mohol baliť.

Walesan už dávno stratil dôveru priaznivcov klubu a mnohí fanúšikovia sa čudujú, prečo majiteľom trvalo tak dlho, kým si uvedomili, že urobili chybu. Tím sa potáca na chvoste tabuľky, štyri body od záchrany. Počet klubov, ktoré môže Southampton reálne dostihnúť v boji o udržanie, sa rýchlo zmenšuje. Na druhej strane, Wolverhampton sa vďaka triumfu 2:1 vzdialil zostupovému pásmu na päť bodov.

Forma Southamptonu v ostatných 10 zápasoch.
Forma Southamptonu v ostatných 10 zápasoch.Flashscore

Arsenal pod tlakom?

Mikel Arteta sa po dvoch prehrách možno obáva, že Arsenal začína pred stredajším megašlágrom so City strácať na sile. Gunners majú stále trojbodový náskok pred obhajcom titulu, ale Manchester sa v prípade výhry na Emirates dostane na prvé miesto skrz rozdiel gólov.

Prvý gól Leandra Trossarda, ktorým v sobotu otvoril skóre, presne ukázal, prečo chcel Arteta v januárovom prestupovom období posilniť svoje ofenzívne možnosti. Vpredu čoraz viac chýba Gabriel Jesus a na Martina Odegaarda a Bukaya Saku je naďalej vyvíjaný obrovský tlak.

Po tom, čo Arsenal v prvých 19 ligových dueloch sezóny stratil len sedem bodov, prišiel v priebehu dvoch týždňov päť bodov proti Evertonu a Brentfordu...

Hráč kola

Leicester sa postaral o pravdepodobne najväčší šok, keď na King Power Stadium zdolal Tottenham bez Huga Llorisa 4:1. James Maddison je často najlepším hráčom svojho klubu a v sobotu to nebolo inak. Anglický futbalista si proti celku Antonia Conteho pripísal gól a asistenciu a bol ústrednou postavou zápasu.

Gól kola

Fulham porazil Nottingham Forest 2:0 a Willian podporil víťazstvo nádherným gólom. Brazílsky veterán si šikovne potiahol loptu na hranicu pokutového územia a šikovne ju umiestnil do ľavej šibenice brány.