Manchester City porazil Arsenal a vystriedal ho na čele Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City porazil Arsenal a vystriedal ho na čele Premier League

Manchester City sa teší z dôležitých troch bodov.
Manchester City sa teší z dôležitých troch bodov.TASR
V dohrávke 12. kola anglickej Premier League vyhral Manchester City na pôde Arsenalu a preskočil londýnsky tím na prvom mieste tabuľky, ale má o jeden odohraný zápas viac.

Arsenal FC - Manchester City 1:3 (1:1)

Góly: 42. Saka (pen.) - 24. De Bruyne, 72. Grealish, 82. Haaland

Na oboch stranách bolo cítiť, že ide o veľa a nik nechcel spraviť chybu, jedna predsa len prišla. Najskôr ešte Nketiah po dobrom centri Zinčenka hlavičkoval z ideálnej pozície vedľa, no následne na druhej strane neposlal ideálnu malú domov Tomijasu, loptu zachytil Kevin de Bruyne a prehodil Ramsdalea, čím otvoril skóre.

Arsenal dokázal vyrovnať tesne pred prestávkou. Spomínaný Nketiah z uhlu zakončil okolo Edersona a aj keď loptu na čiare odkopol Aké, tak hlavný arbiter po kontakte anglického útočníka s brankárom nariadil pokutový kop, ktorý Bukayo Saka s prehľadom premenil.

Nadstavený čas prvého polčasu mohol vrátiť Manchester City do vedenia, ale po prudkom centri Mahreza sa odrazená lopta zastavila na brvne. V 57. minúte sa Haaland dostal v pokutovom území do súboja s Gabrielom, ten fauloval a pôvodne bola nariadená penalta aj na druhej strane. VAR ju nakoniec kvôli ofsajdu nórskeho futbalistu zrušil.

Tlak "Cityzens" silnel. Jorginho ešte odkopol spred čiary zakončenie Akanjiho po ďalšom nebezpečnom pase z priameho kopu a Haaland neuspel zoči-voči Ramsdaleovi, ale strela Jacka Grealisha z hranice pokutového územia už zapadla do siete.

Definitívne rozhodol Erling Haaland, toho prihrávkou do druhej vlny našiel de Bruyne. Bol to už 26. ligový gól hviezdneho zakončovateľa v prebiehajúcom ročníku. Zdramatizovať záver mohol ešte Nketiah, osamotený hlavičkoval nepresne.

Arsenal nevyhral už trikrát po sebe, pričom získal len jeden bod a jeho náskok na čele tabuľky sa úplne stratil. Navyše spadol na druhé miesto, no pri rovnakom počte 51 bodov má o jeden duel k dobru.