Nketiah sa popasoval s výzvou, Haaland prekonal tridsiatku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nketiah sa popasoval s výzvou, Haaland prekonal tridsiatku

Eddie Nketiah dáva zabudnúť na zranenie Gabriela Jesusa.
Eddie Nketiah dáva zabudnúť na zranenie Gabriela Jesusa.Reuters
Gunners urobili ďalší krok k prvému titulu po 19 rokoch a výraznú rolu v ňom zohral Eddie Nketiah (23). Odchovanec pomohol na Emirates Stadium poraziť dvomi gólmi United 3:2. Aj vďaka nemu si Arsenal na čele tabuľky udržal päťbodový náskok pred druhým City. Napriek tomu, úradujúci majstri po hetriku Erlinga Haalanda (22) do siete Wolves pripomenuli, že v boji o titul sa musí s nimi naďalej počítať.

Keď Gabriel Jesus utrpel na majstrovstvách sveta v zápase s Kamerunom zranenie kolena, množstvo fanúšikov Arsenalu sa obávalo, že to bude mať pre ich titulové ambície fatálne následky. Brazílsky ofenzívny futbalista po svojom letnom príchode zo City útočnú fázu "kanonierov" viditeľne rozhýbal a v zostave s ním pôsobili dynamickejšie, najmä nebezpečnejšie.

V dobe jeho absencie sa hlavným mužom útoku Arsenalu stal Eddie Nketiah a náročnej výzvy sa zhostil veľkolepo. Od opätovného štartu Premier League nastrieľal v šiestich súťažných zápasoch rovnaký počet gólov.

Nketiah, ktorému v kádri Arsenalu dlho patrila len jedna z epizódnych rolí, má teraz na konte 13 gólov z ostatných trinástich domácich duelov. "Vaša obrana je v problémoch!!!" napísal na Twitter po tom, čo zostrelil United.

Liverpool a Chelsea v treťom vzájomnom súboji v rade vyprodukovali po 90 minútach tretiu bezgólovú remízu. V boji o najlepšiu štvorku príliš nepomohla ani jednému tímu, avšak možno ešte viac znepokojujúce pre trénerov Jürgena Kloppa i Grahama Pottera je herný prejav ich zverencov. V mrazivom sobotnom predpoludní totiž na Anfielde vyprodukovali žalostne málo gólom zaváňajúcich akcií.

Výsledky uplynulého kola Premier League.
Výsledky uplynulého kola Premier League.Flashscore

Liverpool čaká na domáce víťazstvo od 30. decembra, Chelsea na tom nie je oveľa lepšie - naprieč všetkými súťažami vyhrala iba dva z posledných desiatich zápasov. Reds i Blues majú v polovici sezóny 29 bodov a na priečky zaručujúce Ligu majstrov zaostávajú o desať. Pre londýnsky klub môže byť aspoň malou útechou sľubný debut posily zo Šachtaru Mychajla Mudryka.

Haaland potreboval iba polovicu ročníka k dosiahnutiu 23 ligových gólov. Toľko ich v minulej sezóne stačilo Mohamedovi Salahovi a Son Heung-minovi, aby sa podelili o titul najlepšieho strelca. Nór do siete Wolves pridal ďalšie dva zásahy a tretím hetrikom v premiérovej sezóne v Anglicku sa posunul na métu 25 gólov v 19 vystúpeniach. 

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore

Vo všetkých súťažiach ich má na konte už 31. "Jednoducho dáva góly neustále, je neuveriteľný. Za pol sezóny ich nastrieľal pravdepodobne viac než ja v celej kariére. Ide o veľkého profesionála a neskutočného hráča," vyslovil uznalivé slová obranca City John Stones.

Hráč kola 

Brighton prišiel minulý týždeň o Leandra Trossarda, belgický stredopoliar prestúpil do Arsenalu. Klub z južného Anglicka si ale zjavne stihol pripraviť náhradu, ktorou je japonský talent Kaoru Mitoma. S Hove Albion FC podpísal zmluvu v lete a už teraz sa považuje za jednu z najväčších hviezd mužstva, ktoré sa prekvapivo nachádza na šiestej priečke.

V sobotu dal Mitoma nádherný gól do siete Leicesteru pri remíze 2:2. Je gólovo potentný, v posledných troch dueloch dal tri góly a má výrazný vplyv na celkový herný prejav tímu Roberta De Zerbiho.

Gól kola

Šláger 21. kola ponúkol viacero pohľadných gólov. Tým NAJ je podľa Flashscore zásah Bukaya Saku. Krídelník Arsenalu za stavu 1:1 v úvodnom dejstve rozhýbal Lukea Shawa, hodil si to po jeho slabšej pravej strane a vypálil prudkú ranu, ktorá zapadla k žrdi bezmocného Davida de Geu.