Udalosti Premier League: Kontroverzia Rashforda, Ramsdale s fantastickým výkonom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Premier League: Kontroverzia Rashforda, Ramsdale s fantastickým výkonom

Jednou z hlavných postáv pri triumfe Arsenalu bol brankár Aaron Ramsdale.
Jednou z hlavných postáv pri triumfe Arsenalu bol brankár Aaron Ramsdale. Profimedia
V Premier League sa odohralo už 20. kolo, v ktorom sa bolo na čo pozerať. Manchesterské a ani londýnske derby si nemohol nechať ujsť žiadny fanúšik.

Ramsdale ukázal svoju cenu

Brankár Aaron Ramsdale z Arsenalu už bol párkrát kritizovaný, ale pri nedeľnom víťazstve na ihrisku Tottenhamu preukázal svoju hodnotu a niekoľkými skvelými zákrokmi udržal Spurs na uzde.

"Keď išlo do tuhého a museli sme zabrať, potrebovali sme od Aarona veľké zákroky a on ich predviedol. Bol rozdielovým hráčom práve vtedy, keď sme ho potrebovali," chválil svojho zverenca tréner Mikel Arteta.

Zasiahol Rashford do hry?

Dramatické sobotné víťazstvo Manchestru United nad mestským rivalom Manchestrom City sa nezaobišlo bez kontroverzií. Obhajcovia titulu viedli na Old Trafford ešte dvanásť minút pred koncom, ale potom prišiel vyrovnávajúci zásah Bruna Fernandesa.

Ten bol najskôr neuznaný pre ofsajd Marcusa Rashforda, ale hlavný arbiter po dohovore s postranným nakoniec trefu uznal. Angličan údajne do hry nezasiahol. Navyše on sám následne rozhodol. Hráči "Cityzens" sa cítili ukrivdení a rozhodcovi to dali jasne najavo.

"Prvému gól nerozumiem," povedal pre BBC obranca Manuel Akanji. "Chápem, že sa Rashford nedotkol lopty, ale toto bol jasný ofsajd. Svojím pohybom ovplyvnil hru," doplnil.

Liverpool riskuje, že príde o pohárovú Európu

Žalostná sezóna Liverpoolu pokračuje. Tradičný klub tentoraz prehral v Brightone 0:3. Zverencom Jürgena Kloppa hrozí, že nebudú účastníkom žiadnej európskej pohárovej súťaže.

Brighton využil výhru nad bezradným súperom k tomu, aby ho preskočil v tabuľke a posunul sa k miestam zaručujúcim Európsku ligu. Bezzubého útoku "The Reds" sa momentálne bojí málokto. Chýbal Darwin Núňez, pretože zranený je už aj on.

Liverpool nestíhal hlavne v strede ihriska a to tak, že domácich takmer vôbec neohrozil. Klopp zvalil vinu na to, že jeho zverenci neboli dostatočne pripravení, čím vlastne priznal, že pred mužstvom je veľa práce, ak chcú preniknúť do prvej šestky.

Hráč kola

Severolondýnske derby je zápasom, ktorý v hráčoch zvyčajne prebudí to najlepšie aj najhoršie. Zatiaľ čo Hugo Lloris z Tottenhamu si pre vlastný gól prežil nočnú moru, Aaron Ramsdale na druhej strane medzi tromi žrďami žiaril. Angličan počas celého stretnutia chytil sedem striel a výrazne podporil výhru 2:0.

Gól kola

O najkrajší gól sa postaral aktívne hrajúci stredopoliar Martin Ødegaard, takisto v derby. Nór takmer bez námahy prekonal Llorisa strelou z 25 metrov a spečatil úspešný zápas Arsenalu.