Francúzsko musíme rešpektovať, ale nemali by sme mať strach, hovorí Ryan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko musíme rešpektovať, ale nemali by sme mať strach, hovorí Ryan

Francúzsko musíme rešpektovať, ale nemali by sme mať strach, hovorí Ryan
Francúzsko musíme rešpektovať, ale nemali by sme mať strach, hovorí RyanProfimedia
Kapitán Austrálie Mat Ryan (30) sa na posledných majstrovstvách sveta presvedčil, že všetci hviezdni hráči Francúzska sú taktiež iba ľudia. Sám pred vzájomným duelom mladším spoluhráčom hovorí, aby úradujúcich majstrov sveta rešpektovali, ale nemali z nich strach.

Ryan, ktorý sa predstaví na svojom treťom svetovom šampionáte, nechýbal v bráne národného výberu ani v roku 2018. Austrália odštartovala ťaženie vyrovnaným duelom s Francúzskom, ktorému nakoniec podľahla výsledkom 1:2. Deväť minút pred koncom rozhodol Paul Pogba.

S rešpektom, ale bez strachu

"Proti Francúzom sme takmer uhrali skvelý výsledok... Cítili sme, že sme mali smolu," zaspomínal si na tlačovej konferencii v predvečer výkopu Ryan. "Vtedy som sa naučil, že k súperovi musíte mať správny rešpekt, ale nesmiete sa ho báť a nechať sa pohltiť strachom," dodal kapitán austrálskej reprezentácie.

"V utorok hráme proti veľmi dobrým hráčom vo výbornom tíme, ale všetci sme iba ľudia. Áno, máme šancu vyhrať," prehlásil Ryan.

V príprave sa menám ako Griezmann či Mbappé nevenovali

Tréner Graham Arnold povedal, že sa tiež snažil urobiť niečo pre to, aby svojich hráčov upokojil. Okrem iného to chcel docieliť aj tým, že sa nevenoval menám ako Kylian Mbappé či Antoine Griezmann."Vôbec nejde o neúctu, ale slovo Francúzsko som takmer nespomenul a mena ich hráčov takisto nie, pretože moji zverenci vedia, o koho ide." Odhodlane dodal, že "je to jeden proti jednému. Desať modrých dresov, proti desiatim žltým. Je to boj. Tak to jednoducho je."

Kľúčový stredopoliar Ajdin Hrustic nie je stále pripravený nastúpiť do zápasu, aj keď si vyliečil zranený členok. Niekoľko mladých hráčov, ktorí figurujú v kádri, trénoval Arnold už na olympiáde v Tokiu. Nepochybuje o tom, že sú schopní čeliť výzve, akou je Francúzsko"Poznám ich mentalitu. Neuhnú pred nikým. Pozerajú sa iba dopredu a nezáleží na tom, kto pred nimi stojí," prehlásil.

Video namiesto farebnej pásky

Ryan sa vyjadril, že neuvažoval o tom, že sa pripojí k ďalším siedmim kapitánom európskych krajín, ktorých plán bol nosiť počas celého šampionátu kapitánsku pásku "OneLove". V pondelok sa voči myšlienke postavila FIFA, ktorá pohrozila kartovým trestom ešte pred nástupom.

Hráči Austrálie, ktorí natočili video zhruba pred mesiacom, kritizovali Katar za nedodržiavanie ľudských práv a vzťahov osôb rovnakého pohlavia. "Vyjadrili sme sa. Sme tu, aby sme sa sústredili na futbal. Myslíme iba na to," uzavrel stanovisko kapitán Socceroos.