Francúzsko bez opôr odštartuje MS proti Austrálii, všetky oči na Mbappém

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Francúzsko bez opôr odštartuje MS proti Austrálii, všetky oči na Mbappém
Pri absencii Benzemu bude plná pozornosť na Mbappém.
Pri absencii Benzemu bude plná pozornosť na Mbappém.Profimedia
Úradujúci majstri sveta z Francúzska prišli na futbalové MS bez viacerých kľúčových hráčov. Na úvod turnaja v Katare si zmerajú sily s Austráliou, proti ktorej nastúpia v utorok o 20:00 v meste Al Wakra.

Francúzsky tréner Didier Deschamps nemôže počítať s obrancami Julesom Koundém ani Raphaelom Varanem. Pred príletom do Kataru vypadol Christopher Nkunku a po príchode aj hviezdny Karim Benzema. Mimo hry boli navyše už dlhší čas stredopoliari Paul Pogba a N'Golo Kanté.

Zloženie ofenzívy, ktorej súčasťou sú aj Kylian Mbappé s Antoineom Griezmannom zostáva silné, problémy sú v strede poľa. Pri Pogbovej absencii je najvýraznejší hráč na tomto poste Adrien Rabiot s 29 štartami v národnom tíme.

On sám sa cíti na túto pozíciu pripravený. "Keď som hral vo francúzskych mládežníckych reprezentáciách, bol som skúsenejší ako väčšina spoluhráčov. Teraz sa cítim rovnako a myslím si, že dokážem pomôcť ostatným a ísť im príkladom," uviedol Rabiot.

Francúzi proti svojmu utorkovému súperovi nepodali pri predchádzajúcom stretnutí na MS v Rusku jednoznačný výkon ani v plnej sile. Triumf 2:1 im "zariadil" gólom do vlastnej brány Aziz Behich.

Austrália má v strede poľa skúseného Aarona Mooya, ktorý dva roky pôsobil v anglickom Brightone. Aj jej káder poznačilo zranenie – vypadol z neho Martin Boyle, autor piatich gólov v 19 reprezentačných zápasoch.

"Všetci naňho myslíme, je to preňho krutá rana. V kvalifikácii bol jeden z najpodstatnejších hráčov," povedal tréner Graham Arnold na adresu stredopoliara škótskeho klubu Hibernian.

"The Socceroos" obsadili v kvalifikačnej B-skupine tretie miesto a na MS postúpili po triumfe 2:1 nad Spojenými arabskými emirátmi v play off o baráž, v ktorej si poradili s Peru 1:0.

Na MS nechýbali od roku 2006 a práve na tomto šampionáte dosiahli najlepší výsledok, keď postúpili do osemfinále.

Francúzsko - Austrália

Predpokladané zostavy:

Francúzsko: Lloris – Kounde, Varane, L. Hernandez – Coman, Tchouameni, Camavinga, T. Hernandez – Griezmann – Mbappe, Dembele

Austrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles – Atkinson, Mooy, Irvine, Hrustic, Goodwin – Maclaren, Duke