Holandsko porazilo Senegal, rozhodol Gakpo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holandsko porazilo Senegal, rozhodol Gakpo

Aktualizované
Holandsko porazilo Senegal, rozhodol Gakpo
Holandsko porazilo Senegal, rozhodol GakpoStatsperform
V druhom zápase skupiny B na MS v Katare vyhralo Holandsko proti Senegalu 2:0. Góly strelili Cody Gakpo (23) a Davy Klaasen (29).

Senegal - Holandsko 0:2 (0:0)

Góly: 84. Gakpo, 90+9. Klaasen

Na jednej strane chýbal Sadio Mané, na tej druhej sa stále doliečuje Memphis Depay. Brankár Andries Noppert zažil svoj debut v národnom tíme.

Senegal získal hneď na úvod rohový kop vďaka dobrému pohybu, ale prvú  šancu mal v 5. minúte Cody Gakpo. Ocitol sa pred Mendym, no skúšal prihrávať vedľa seba na Bergwijna či Janssena. Lopta sa k nim nedostala.

Odpovedať mohol Ismaïla Sarr, zakončenie z osemnástich metrov letelo nad bránku Nopperta. Zaujímavú možnosť si na konci rýchleho protiútoku vypracoval Frenkie de Jong, zoči-voči Mendymu chcel ísť do kľučky a nakoniec vôbec nezakončil.

Sarr bol aktívny aj naďalej. Počas 26. minúty si naviezol loptu na hranicu šestnástky a krútil ju k vzdialenejšej žrdi, čo obetavým blokom nepripustil Virgil van Dijk. Všeobecne boli defenzívy pozorné na oboch stranách a tempo hry nebolo až tak vysoké.

Otvoriť skóre napriek tomu mohol v 40. minúte Steven Berghuis, strieľal z hranice pokutového územia tesne nad brvno Mendyho svätyne. Úvodné dejstvo neprinieslo žiadny gól.

Štatistika duelu Senegalu s Holandskom.
Štatistika duelu Senegalu s Holandskom.Flashscore

Van Dijk sa mohol pri svojom debute na veľkom medzinárodnom šampionáte zapísať do listiny strelcov na začiatku druhého polčasu. Centrovanú loptu Gakpa poslal hlavou pár centimetrov nad bránku Mendyho.

Na druhej strane strelou z otočky k žrdi pohrozil Boulaye Dia, vynikol zákrok Nopperta, ktorý sa blysol aj pri najväčšej šanci stretnutia. Idrissa Gueye pálil na osi ihriska z hranice veľkého vápna. Mieril do stredu, čiže holandský gólman mal o niečo uľahčenú prácu. Aj tak predviedol skvelý zákrok.

Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času udrelo Holandsko. Frenkie de Jong centrom zľava objavil za obranou Codyho Gakpa, zle vybehol Mendy a útočník "Oranjes" hlavou otvoril skóre - 0:1.

Poistku pridal v úplnom závere nadstavenia striedajúci Davy Klaasen. Zakončenie Memhpisa Depaya dokázal Mendy iba vyraziť pred seba a stredopoliar Ajaxu sa nepomýlil - 0:2.

Holandsko má na čele skupiny B zhodný počet troch bodov a aj skóre 2:0 ako Ekvádor.