Francúzsko uzavrelo kvarteto, o finále sa pobije s Marokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko uzavrelo kvarteto, o finále sa pobije s Marokom

Aktualizované
Francúzsko zvládlo jeden z najkvalitnejších duelov na MS v Katare.
Francúzsko zvládlo jeden z najkvalitnejších duelov na MS v Katare.Statsperform/TASR
Hráči Francúzska vyhrali derby proti Anglicku a stále majú šancu obhájiť titul majstrov sveta. V semifinále sa stretnú s Marokom.

Anglicko - Francúzsko

Gól: 64. Kane (pen.) - 17. Tchouameni, 78. Giroud

Francúzi sa snažili prebrať taktovku nad zápasom, aj keď to zo začiatku bolo vyrovnané. Napriek tomu dobrý center sprava zakončil hlavou Giroud, no Pickford vytiahol prvý zákrok.

Aurelien Tchouameni mal ojedinelú možnosť v 17. minúte, keď jeho strela k pravej žrdi spoza šestnástky skončila za chrbtom Pickforda - 1:0. Nádherný, aj keď nečakný moment.

Anglicko odpovedalo, ale Luke Shaw a ani Harry Kane v dobrých pozíciách neuspeli. Kapitán Albionu to skúsil aj v 29. minúte, jeho pokus pod brvno vytesnil Lloris.

Priebeh duelu.
Priebeh duelu.Opta by Stats Perform

Po zmene strán sa veľa nedialo. Tchouameni najprv zbytočne fauloval v pokutovom území a súperovi daroval pokutový kop. Harry Kane ho premenil. Spoluhráča zo Spurs Llorisa poslal do opačnej strany - 1:1.

Angličanov mohol vrátiť do vedenia Maguire, hlavčikoval tesne vedľa brány Llorisa a Saka po centri zľava takisto nepochodil. Rozhodnúť mohol Giroud, po krásnej francúzskej akcii jeho zakončenie spred päťky skvelo vyrazil Pickford, ale nestačil na následnú akciu po centri zľava z kopačky Griezmanna. Práve Giroud hlavičkoval do siete - 1:2.

Situácia sa zamotala po tom, čo Mount získal pokutový kop. Vo vlastnej šestnástke predviedol skrat Hernandéz a svojmu tímu tak zavaril. Znova si loptu pripravil Kane. Ale tentoraz neuspel. Prestrelil bránku! Zverenci Garetha Southgatea sa pokúsili o záverečný tlak, no nepodarilo sa im vytvoriť si gólovú šancu.

Francúzsko sa stalo posledným štvrťfinalistom a v boji o finále si zmeria sily s Marokom.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Opta by Stats Perform