Fulham proti Manchestru United viedol, dvomi červenými kartami prišiel o semifinále FA Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fulham proti Manchestru United viedol, dvomi červenými kartami prišiel o semifinále FA Cupu

Aktualizované
Mitrovič vidí neskutočne zbytočnú červenú kartu.
Mitrovič vidí neskutočne zbytočnú červenú kartu.TASR
Sheffield United sa vďaka dramatickému víťazstvu 3:2 nad Blackburnom Rovers na Bramall Lane stal prvým tímom Championship, ktorý sa od roku 2015 dostal do semifinále FA Cupu. Z postupu sa teší aj Manchester United, ktorý otočil zápas s Fulhamom.

Sheffield United - Blackburn Rovers 3:2 (1:1)

Góly: 28. Gallagher (vl.), 81. McBurnie, 90+1. Doyle - 21. Brereton Díaz (pen.), 60. Szmodics

Blackburn začal zápas veľmi agresívne a svoj tlak využil po 20 minútach, keď pokus Sama Gallaghera zblokovala ruka Jacka Robinsona. Ben Brereton Díaz sa postavil k penalte a premenil ju. Sheffield United vyrovnal vlastným gólom Gallaghera, ktorého trafila delovka Maxa Lowea. Hostia mohli ísť opäť do vedenia. Dominic Hyam si našiel priestor v pokutovom území a dostal sa k zakončeniu po štandardke Mortona, ale jeho pokus zachránil Wes Foderingham. Aj preto sa odchádzalo do šatní za remízového stavu.

Rovers viedli druhý raz na konci hodiny hry. Sammie Szmodics využil kolmicu Gallaghera a zoči-voči brankárovi nezaváhal, keď ho prekonal koncovkou po zemi k pravej žrdi. Lenže potom prišla záverečná štvrťhodina. Sheffield tlačil, čo vyústilo v dva zásahy. Prv sa po individuálnej práci v šestnástke presadil Ollie McBurnie, zvrat dokončil výstavnou trefou z 23 metrov do šibenice brány Tommy Doyle

Brighton & Hove Albion - Grimsby Town FC 5:0 (1:0)

Góly: 6. Undav, 51. a 70. Ferguson, 82. March, 90. Mitoma

Jednoznačný priebeh mal duel medzi Brightonom z Premier League a Grimsby z League Town. Outsider prehrával už od šiestej minúty po dorážke Deniza Undava. Domáci tlačili, hostia v prvom dejstve ani raz nevystrelili na bránu. Postup favorita potvrdil po zmene strán dvomi zásahmi mladík Evan Ferguson. V záverečnej desaťminútovke sa presadili hlavičkou Solly March a po teči obrancu aj Kaoru Mitoma.

Manchester United - Fulham FC 3:1 (0:0)

Góly: 75., 90+6. B. Fernandes (druhý z pen.), 77. Sabitzer - 50. Mitrovič

ČK: 72. Willian, 72. Mitrovič (obaja Fulham)

Futbalisti Manchestru United zvíťazili vo štvrťfinálovom dueli anglického FA Cupu nad Fulhamom 3:1. Hostia viedli, no inkasovali dve červené karty a favorit otočil skóre v záverečnej štvrťhodine hry.

Willian a Aleksandar Mitrovič museli za priaznivého stavu odísť v 72. minúte predčasne pod sprchy, červenú dostal aj tréner Marco Silva. Prvý menovaný rukou zastavil strelu Sancha na bránkovej čiare, druhý pri protestoch strčil do hlavného rozhodcu a kouč takisto protestoval počas prezerenia si záznamu cez VAR.

United súpera potrestali, najskôr z pokutového kopu vyrovnal Bruno Fernandes a o dve minúty neskôr otočil na 2:1 Marcel Sabitzer. V závere zavŕšil triumf spomínaný Portugalčan. Slovenský brankár Marek Rodák sedel na lavičke Fulhamu. Zverenci trénera Erika ten Haga sa v semifinále postavia proti Brightonu.