Rodák čistým kontom pomohol Fulhamu k postupu v FA Cupe, prekvapivo končí Leicester

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodák čistým kontom pomohol Fulhamu k postupu v FA Cupe, prekvapivo končí Leicester

Marek Rodák vychytal postup pre Fulham.
Marek Rodák vychytal postup pre Fulham.Profimedia
V utorok odštartovalo štyrmi zápasmi osemfinále anglického FA Cupu. Zvyšné štyri stretnutia sa odohrajú v stredu. Od tejto fázy sa už duely neopakujú, takže v prípade remízy sa ide do predĺženia a následne pokutových kopov.

Stoke City - Brighton & Hove Albion 0:1 (0:1)

Góly: 30. Ferguson

Favorit z Premier League zvládol potvdiť svoju pozíciu. O jediný presný zásah sa postaral mladý útočník Evan Ferguson. Šance síce mali i domáci, aktívny bol hlavne Tyrese Campbell, no nezapísal sa na streleckú listinu.

Leicester City - Blackburn Rovers 1:2 (0:1)

Góly: 67. Iheanacho - 33. Dolan, 52. Szmodics

Leicester doma prekvapivo nestačil na tím z The Championship, ktorý išiel do vedenia v prvom polčase a po zmene strán pridal Blackburn druhý presný zásah. Iheanacho síce znížil, ale v závere zahodil dve veľké šance, navyše Amartey opečiatkoval žrď a tak sa s FA Cupom "líšky" lúčia.

Fulham FC - Leeds United 2:0 (1:0)

Góly: 21. Palhinha, 56. Solomon

Slovenský brankár Marek Rodák tradične nastúpil v pohárovej súťaži a znova sa mohol tešiť z výhry, navyše udržal čisté konto. V úvode ho síce prekonal Georginio Rutter, lenže tento zásah pre predošlý faul neplatil. Skóre tak otvoril nádhernou ranou z diaľky, ktorá sa ešte odrazila od žrde, portugalský záložník Joao Palhinha.

Manor Solomon zaznamenal druhý gól Fulhamu. Asistoval mu Aleksandar Mitrovič. Srb sa takisto presadil, kvôli ofsajdu bola radosť predčasná. Rodák navyše zastavil tri dobré šance Leedsu, a tak môže byť spokojný s výkonom, čistým kontom a aj postupom do štvrťfinále najstaršej pohárovej súťaže sveta.

Bristol City - Manchester City 0:3 (0:1)

Góly: 7., 74. Foden, 81. de Bruyne

Phillips mohol poslať hostí do vedenia už v prvej minúte, trafil brvno. Zakrátko sa však presadil Phil Foden a "Cityzens" vyhrávali. Tréner Guardiola nenechal nič na ľahkú váhu a postavil s malými výnimkami "áčkovú zostavu", ktorá kontrolovala stretnutie. V bránke nastúpil Ortega.

Dvojka mužstva mala menšie zdravotné problémy, nakoniec v polčase striedala za Edersona. Spomínaný Foden pridal po zmene strán aj svoj druhý presný zásah a upokojil Manchester City, ktorý tak bez väčších problémov takisto postupuje. Skóre navýšil ešte peknou strelou z diaľky Kevin de Bruyne.