Ak by som chcel, stále na to mám. Niekdajší reprezentant Gebre Selassie ukončil kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ak by som chcel, stále na to mám. Niekdajší reprezentant Gebre Selassie ukončil kariéru
Theodor Gebre Selassie spojil svoju kariéru s Libercom a Werderom Brémy.
Theodor Gebre Selassie spojil svoju kariéru s Libercom a Werderom Brémy.
Profimedia
Bývalý český reprezentant Theodor Gebre Selassie už nepridá ďalšiu sezónu k svojej bohatej kariére, vo veku 36 rokov ukončil aktívnu činnosť. Pamätať si ho môžeme hlavne z pôsobenia v Brémach. V Bundeslige strávil deväť sezón a potom sa na ďalšie dva roky vrátil domov.

Skúsený pravý obranca nehral prakticky celú tohtoročnú jar kvôli zlomenine nohy, ktorú utrpel začiatkom marca v pohárovom zápase proti Sparte.

Gebre Selassie začal svoju futbalovú kariéru vo Veľkom Meziříčí, odkiaľ si ho vybrala Jihlava. V roku 2007 prestúpil do Slavie, s ktorou získal dva tituly, ale odohral len 10 ligových zápasov. Výraznejšie sa presadil v Liberci, s ktorým vyhral aj najvyššiu českú súťaž a dostal sa do reprezentácie.

Najdlhšiu časť kariéry strávil v Brémach, za ktoré v rokoch 2012 až 2021 odohral 271 zápasov a strelil 23 gólov. Do Slovana sa vrátil z Nemecka na začiatku sezóny 2021/22 a pripísal si ďalších viac ako 50 súťažných štartov. Za národný tím zasiahol do 54 duelov a zahral si zaň na majstrovstvách Európy 2012 a 2016.

Pred rokom predĺžil zmluvu s Libercom o ďalšiu sezónu, ale tentoraz sa rozhodol nepokračovať. Selassie má na konte 154 štartov a deväť gólov v českej lige. "So sezónou 2022/23 sa končí moja profesionálna kariéra. Do aktuálneho ročníka som išiel s týmto rozhodnutím," napísal na Twitteri.

"Pochopiteľne som sa chcel rozlúčiť na ihrisku. Ako to však v živote a najmä v športe býva, málokedy ide všetko podľa plánu. Napriek tomu som si vnútorne istý, že je to pre mňa správne rozhodnutie s vedomím, že ak by som chcel, stále by som mohol hrať. Bolo a je pre mňa nepredstaviteľné, aby som sa ocitol v opačnej situácii," dodal hráč, ktorý bol v minulej sezóne kapitánom Liberca.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým trénerom, ktorí ma viedli! Spoluhráčom, ktorí sa so mnou snažili dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Ďalej klubom a ich fanúšikom, ktorí ma podporovali. Zvlášť veľké ďakujem patrí mojej rodine. Bola mi oporou a záchytným bodom v každej situácii. Ďakujem veľmi pekne za všetko, bola to pre mňa česť," dodal.