Dortmund zlyhal pred vlastnými divákmi na finálnej čiare, Bayern získal 11. titul v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund zlyhal pred vlastnými divákmi na finálnej čiare, Bayern získal 11. titul v rade
Aktualizované
Bayern potreboval vyhrať a zároveň dúfať v zaváhanie Dortmundu. Obe veci sa vyplnili.
Bayern potreboval vyhrať a zároveň dúfať v zaváhanie Dortmundu. Obe veci sa vyplnili.AFP
Futbalisti Bayernu Mníchov získali jedenásty bundesligový titul v sérii. V dueli záverečného 38. kola vyhrali v sobotu na ihrisku 1. FC Kolín 2:1 a využili zaváhanie rivala v súboji o prvenstvo Borussie Dortmund, ktorá doma remizovala s Mainzom 2:2. Majstrovský gól Bayernu dal v 89. minúte Jamal Musiala (20) a jeho tím sa vďaka tomu dostal v tabuľke o skóre pred Borussiu. Bavori majú na konte rekordných 33 titulov (32 od založenia Bundesligy v roku 1963).

Dortmund – Mainz 2:2 (0:2)

"Žlto-čierni" viedli tabuľku pred posledným kolom o dva body a výhra by im zaručovala titul, ale domáci súboj s Mainzom nezvládli. Už vo 24. minúte prehrávali o dva góly, za stavu 0:1 v 19. minúte navyše nepremenil v drese Borussie pokutový kop Sebastien Haller.

Dortmund mal prevahu, v 69. minúte Raphael Guerreiro znížil na 1:2, no vyrovnanie Niklasa Süleho v 96. minúte už prišlo neskoro. Domáci sa nedočkali svojho deviateho titulu nemeckého šampióna v histórii, šiesteho od založenia celoštátnej Bundesligy. Bayern pridal do zbierky ďalšiu trofej, v lete minulého roka vybojoval aj domáci Superpohár.

Kolín nad Rýnom – Bayern Mníchov 1:2 (0:1)

Bayern potvrdil v Kolíne úlohu favorita, hoci napokon rozhodol až v úplnom závere. Zverencov Thomasa Tuchela poslal už vo 8. minúte do vedenia Kingsley Coman, no Kolín vyrovnal v 81. minúte zásluhou Dejana Ljubičiča z penalty. Obhajca titulu sa z víťazstva tešil v 89. minúte po zásahu Musialu, ktorý bol na ihrisku iba štyri minúty.

Bochum – Leverkusen 3:0 (2:0)

Vďaka víťazstvu sa Bochum v budúcej sezóne predstaví v Bundeslige. Výrazne mu k tomu pomohol skrat Amineho Adliho, ktorý od ôsmej minúty nechal hostí v oslabení. Domáci to využili a do prestávky strelili dva góly, pričom rozhodujúci zásah zaznamenal Philipp Förster. Pád Leverkusenu na siedme miesto odmietol Wolfsburg, ktorý prehral dobre rozohraný duel s poslednou Herthou.

Frankfurt – Freiburg 2:1 (0:1)

V súboji dvoch obávaných kanonierov mal dlho navrch Vincenzo Grifo, ktorý v prvom polčase poslal hostí do vedenia. Svoj kus slávy si však v 83. minúte uchmatol aj francúzsky ostrostrelec Randal Kolo Muani a v záverečnom nastavení i Junior Dina Ebimbe. Hosťom zostali po záverečnom hvizde oči pre plač, keďže vo finále prišli o svoju prvú účasť v Lige majstrov.

Mönchengladbach – Augsburg 2:0 (2:0)

Kľúčovou postavou bol Jonas Hofmann, ktorý v prvom polčase zaznamenal gól a asistenciu, čím zabezpečil svojmu tímu plný počet bodov. Definitívny koniec nádejam Augsburgu na úspech prekazil Robert Gumny, ktorý dostal prvú červenú kartu vo svojej profesionálnej kariére. Jeho tím to nakoniec nemuselo mrzieť, pretože vďaka zaváhaniu Stuttgartu sa hostia udržali medzi nemeckou elitou.

RB Lipsko – Schalke 4:2 (2:1)

Konrad Laimer a Christopher Nkunku skórovali v prvých 20 minútach a nasmerovali domácich k triumfu. Hosťom sa podarilo vyrovnať, ale o ich zostupe do druhej ligy rozhodol v 83. minúte Yussuf Poulsen. Saskí futbalisti zavŕšili pomerne úspešnú sezónu ziskom bronzových medailí, ktoré im zaručili piatu účasť v Lige majstrov za sebou. Na druhej strane, "baníci" po roku opúšťajú najvyššiu súťaž.

Stuttgart – Hoffenheim 1:1 (0:0)

Stuttgart v poslednom kole remizoval s Hoffenheimom 1:1 a po výsledkoch dvoch súbežne hraných zápasov klesol v tabuľke na pozíciu, ktorá znamená baráž o zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži. Ihlas Bebou otvoril skóre v 75. minúte, ale domácim sa podarilo vyrovnať už o päť minút neskôr zásluhou Tiaga Tomása

Union Berlín – Brémy 1:0 (0:0)

Union zvíťazil tesne 1:0 vďaka gólu Raniho Khediru. Tri body zabezpečili zverencom Ursa Fischera prvú účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Brémy, ktorým už o nič nešlo, nevyhrali už po jedenásty raz z posledných 12 duelov. 

Wolfsburg – Hertha Berlín 1:2 (1:0)

Wolfsburg prehrou definitívne prišiel o možnú účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy, keďže Frankfurt vyhral a preskočil ho v tabuľke. Vlci síce odohrali skvelý zápas a po prvom dejstve viedli o jeden gól, no po prestávke dvakrát inkasovali a o víťazstvo so zostupujúcou Herthou prišli. 

Slovenský reprezentant v drese hostí Peter Pekarík prišiel na ihrisko v 63. minúte za stavu 1:1.

Konečná tabuľka Bundesligy v sezóne 2022/2023.
Konečná tabuľka Bundesligy v sezóne 2022/2023.Flashscore