Jeden bývalý tím na úkor druhého. Som nervózny, vraví Klopp pred rozuzlením Bundesligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden bývalý tím na úkor druhého. Som nervózny, vraví Klopp pred rozuzlením Bundesligy

Klopp (hore vľavo) sleduje Liverpool z tribúny.
Klopp (hore vľavo) sleduje Liverpool z tribúny.AFP
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (55) v piatok priznal, že pred sobotňajším zápasom jeho bývalého tímu Borussie Dortmund, v ktorom sa bude rozhodovať o titule, je "trochu nervózny".

Dortmund má v súčasnosti na čele Bundesligy dvojbodový náskok pred druhým Bayernom Mníchov a v prípade domáceho víťazstva nad Mainzom získa titul. Dortmund ho nezdvihol nad hlavu od sezóny 2011/2012, keď bol Klopp na Westfálskom štadióne manažérom.

Na otázku, či sleduje preteky o titul v Nemecku, Klopp novinárom v Liverpoole povedal: "Áno, nie som mŕtvy, som nažive. Ak mám byť úprimný, som trochu nervózny," priznal Nemec s tým, že "Borussia mala vzostupy a pády, ale vyzerá to tak, že to dokáže".

Dortmund je na prahu bundesligového titulu.
Dortmund je na prahu bundesligového titulu.Flashscore

Dortmund môže získať titul aj bez sobotňajšieho víťazstva - ak Bayern v Kolíne nevyhrá. Všetky zápasy sa začínajú v rovnakom čase. Bavori vyhrali posledných desať nemeckých titulov, odkedy Klopp priviedol Dortmund k majstrovskému titulu. Manažér Liverpoolu uviedol, že dúfa v zmenu na vrchole.

"Viem si predstaviť, že Bayern to vidí inak, ale nie je zábavné, ak sa majstrom stáva stále ten istý tím. Všetci vieme, že Bayern aj tak budúci rok udrie. Nikto si nemyslí, že titul už získali. Je to veľká vec a ja len dúfam, že to zvládnu. Bude to obrovské."

Klopp, ktorý v Dortmunde strávil sedem rokov po príchode z Mainzu, kde začínal ako hráč a potom ho ako tréner priviedol do prvej ligy, poznamenal, že toto je zriedkavá príležitosť, keď si vyberá stranu v súboji medzi svojimi bývalými klubmi.

"V tomto prípade môžem povedať, že budem rád, ak Dortmund raz vyhrá proti Mainzu. Nie je to žiadny problém."

Ďalej dodal, že úloha je teraz o niečo jednoduchšia, keďže európsky futbal je pre Mainz, ktorý ide do záverečného dňa na deviatom mieste, "mimo hry".

"Áno, dúfam, že Dortmund vyhrá. Poznám Edina (Terziča) veľmi dobre. V Dortmunde poznám veľmi dobre mnoho ľudí. Vždy sme boli v kontakte, aj teraz sme v kontakte a viem, čo by to znamenalo pre mesto a všeobecne."

V prípade úspechu zorganizuje Dortmund v nedeľu slávnostnú prehliadku, na ktorej sa očakáva účasť až 250-tisíc ľudí. Klopp získal s Borussiou dva tituly v Bundeslige a jeden Nemecký pohár, pričom ju priviedol aj do finále Ligy majstrov 2012/2013, ktoré vo Wembley prehral proti Bayernu 1:2.