Stuttgart strelil v oslabení tri góly a obral Dortmund o body. Zakopol aj líder z Mníchova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stuttgart strelil v oslabení tri góly a obral Dortmund o body. Zakopol aj líder z Mníchova
Aktualizované
Bayern stratil body s Hoffenheimom.
Bayern stratil body s Hoffenheimom.AFP
Líder nemeckej ligy Bayern remizoval v 28. kole Bundesligy s Hoffenheimom 1:1. Benjamin Pavard (27) poslal Bavorov v 17. minúte do vedenia, ale Andrej Kramarič (31) v druhom polčase vyrovnal a remíza zostala až do konca zápasu. Druhý Dortmund odmietol šancu dostihnúť svojho súpera, keď stratil víťazstvo v Stuttgarte. Domáci ešte v 78. minúte prehrávali 0:2 a hrali v oslabení, no dokázali získať bod za remízu 3:3.

Bayern Mníchov – TSG 1899 Hoffenheim 1:1 (1:0)

Gól: 17. Pavard - 71. Kramarič

Po vysokej prehre v Lige majstrov si Bayern nezlepšil náladu ani v domácej súťaži. Úvodný gól strelil v 17. minúte Pavard. Hostia sa v druhom polčase zmobilizovali a Kramarič senzačne skóroval. Bavorov, ktorých náskok pred BVB je stále len dvojbodový, mohla mrzieť absencia Sadia Maného. Toho trénerský štáb po potýčke so spoluhráčom suspendoval na jeden zápas.

Vývoj xG.
Vývoj xG.Opta by StatsPerform

1. FC Kolín – 1. FSV Mainz 05 1:1 (0:1)

Gól: 51. Ljubičič – 17. Ajorque

Mainz remizoval na pôde Kolína nad Rýnom. Ludovic Ajorque, ktorý sa po zimnom prestupe zo Štrasburgu začal v poslednom čase profilovať ako líder, poslal v 17. minúte hosťujúci tím do vedenia. Urastený Francúz strelil svoj piaty gól v posledných siedmich zápasoch. "Capkovia" piatu ligovú prehru pred vlastnými fanúšikmi nepripustili, Dejan Ljubičič im krátko po návrate zo šatní zabezpečil aspoň bod. Carnival Club už ďalší gól nestrelil a predĺžil svoju sériu neporaziteľnosti na deväť zápasov.

Vývoj xG.
Vývoj xG.Opta by StatsPerform

RB Lipsko – FC Augsburg 3:2 (3:1)

Góly: 32. a 35. Werner, 10. Kampl – 5. Maier, 82. Vargas

Lipsko doma zdolalo Augsburg. Začiatok zápasu bol pre "býkov" katastrofálny, keďže Arne Maier poslal hostí do vedenia už v piatej minúte. Favorit sa čoskoro spamätal a ešte do polčasu tromi gólmi do siete Tomáša Koubeka, ktorý sa medzi tromi žrďami objavil prvýkrát od konca októbra, otočil vývoj stretnutia. Na obrate mal najväčší podiel Timo Werner, ktorý strelil dva góly a na jeden asistoval. Famózny gól z 35. minúty bol jeho stým v najvyššej nemeckej súťaži.

Vývoj xG.
Vývoj xG.Opta by StatsPerform

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 3:3 (0:2)

Góly: 78. Coulibaly, 84. Vagnoman, 90.+7. Silas – 26. Haller, 33. Malen, 90.+3. Reyna.

ČK po 2. ŽK: 39. Mavropanos (VfB)

Stuttgart v nervydrásajúcom zápase na domácej pôde remizoval s Dortmundom. Ešte štvrťhodinu pred koncom prehrával o dva góly, ale dokázal senzačne vyrovnať, pričom v 39. minúte bol vylúčený Konstantinos Mavropanos. Hosťujúci favorit sa opäť ujal vedenia, no "švábi" dokázali odpovedať zásluhou Silasa. Pre BVB bol záverečný kolaps o to bolestivejší, že v súbežne hranom zápase stratil body aj vedúci Bayern. "Žlto-čierni" odmietli možnosť dobehnúť bodovo prvé miesto.

Vývoj xG.
Vývoj xG.Opta by StatsPerform

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:1 (0:1)

Góly: 83. Kolo Muani – 13. Hofmann

Futbalisti Frankfurtu sa vrátili na siedme miesto tabuľky, no zároveň nevyhrali už siedmy ligový duel za sebou. Na najlepšiu šestku, ktorá znamená účasť v európskych súťažiach, strácajú jeden bod. Mönchengladbach figuruje na desiatej priečke. Kolo Muani má na konte trinásť gólov. 

Tabuľka Bundesligy
Tabuľka BundesligyFlashscore