Strelecký koncert v zápase Bayernu s Augsburgom, Dortmund prišiel v derby o body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Strelecký koncert v zápase Bayernu s Augsburgom, Dortmund prišiel v derby o body
Aktualizované
Bayern ukázal v domácom zápase svoju silu.
Bayern ukázal v domácom zápase svoju silu.Profimedia
Futbalisti Bayernu Mníchov aj naďalej vedú tabuľku nemeckej Bundesligy, Augsburg zdolali 5:3. Z troch bodov sa tešia aj hráči RB Lipsko. Borussia Dortmund remizovala v derby so Schalke 04 a zaznamenala stratu v boji o majstrovský titul.

Bayern Mníchov - Augsburg 5:3 (4:1)

Góly: 15. Cancelo, 19. a 35. Pavard, 45. Sané, 74. Davies - 3. a 60. Berisha, 90.+3 Cardona

Keď hosťujúci útočník Berisha otváral v 3. minúte skóre duelu, zrejme nemyslel na to, že prebúdza spiaceho obra. Bayern okamžite po inkasovanom góle pridal a po presných zásahoch Cancela, Pavarda a Saného odchádzal do šatní so štvorgólovým vedením.

Líder súťaže držal v druhom dejstve opraty zápasu pevne vo svojich rukách a nič na tom nezmenil ani druhý gól Berishu po hodine hry. Po góle Daviesa upravil na konečných 5:3 v nadstavenom čase Cardona. Augsburgu patrí po prehre 13. priečka.

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 3:0 (0:0)

Góly: 57. Werner, 71. Forsberg, 80. Gvardiol

Dobrá nálada bude panovať aj v Lipsku, ktoré rozhodlo o jednoznačnom víťazstve nad Gladbachom v druhom polčase a okupuje 3. priečku tabuľky, hostia sú po prehre na 10. mieste. V drese RB sa postupne presadili najväčšie hviezdy tímu - Timo Werner, Emil Forsberg a Joško Gvardiol.

Hertha Berlín - Mainz 1:1 (1:0)

Góly: 18. Ngankam, 57. Ajorque

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1:1 (1:1)

Góly: 55. Rode - 75. Silas

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:2 (0:1)

Góly: 50. Bulter, 79. Karaman - 38. Schlotterbeck, 60. Guerreiro

Hovorí sa, že v derby sa rozdiely mažú. Toto futbalové porekadlo platilo aj v dueli predposledného s druhým, ale treba dodať, že strata bodov môže mrzieť predovšetkým Borussiu, ktorá v zápase dvakrát viedla. Domáci pokračujú v zlepšenej sérii výsledkov a dokázali bodovať v siedmom stretnutí v rade, aj napriek tomu sa však stále nachádzajú v pásme zostupu. Dortmund po remíze poslal mníchovský Bayern do dvojbodového trháku na čele tabuľky.

Priebežná tabuľka nemeckej Bundesligy.
Priebežná tabuľka nemeckej Bundesligy.Flashscore