Jasné víťazstvo Werderu Brémy, Dortmund na čele tabuľky. Schalke konečne zabralo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jasné víťazstvo Werderu Brémy, Dortmund na čele tabuľky. Schalke konečne zabralo
Aktualizované
Hráči Borussie oslavujú víťazný gól stretnutia.
Hráči Borussie oslavujú víťazný gól stretnutia.Profimedia
Futbalisti Borussie Dortmund sa po výhre nad Hoffenheimom v 22. kole nemeckej Bundesligy prepracovali na priebežné prvé miesto tabuľky. Pri chuti boli v sobotu hráči Werderu Brémy. Tri body majú aj Hertha Berlín, Wolfsburg, Schalke a Lipsko.

Hoffenheim - Borussia Dortmund 0:1 (0:1)

Gól: 43. Brandt

Pred týmto kolom nastala v najvyššej nemeckej súťaži vzácna situácia, keďže prvé tri tímy tabuľky mali na konte rovnaký počet bodov (43). Borussia v sobotu využila fakt, že šláger medzi Bayernom Mníchov a Unionom Berlín sa odohrá o deň neskôr, a tak si môže aspoň na pár hodín užívať prvé miesto. Mimoriadne cenné body zabezpečil pre svoj tím v 43. minúte Julian Brandt, ktorý si našiel cestu k priamemu kopu a zasiahol centrovanú loptu telom.

Werder Brémy - Bochum 3:0 (2:0)

Góly: 29. Fullkrug, 43. Schmidt, 59. Ducksch

Bochum bojuje v lige o udržanie a hostia nastúpili do zápasu s Werderom mimoriadne odovzdane. Favorit stretnutia nemal najmenšie problémy a po dvoch góloch v prvom polčase prišla po hodine hry poistka v podobe presného zásahu Duckscha, ktorý sa presadil z priameho kopu. Brémy sú v tabuľke deviate, Bochum predposledný.

1. FC Kolín - Wolfsburg 0:2 (0:1)

Góly: 4. Gerhardt, 68. Arnold

Hostia sa po trojbodovom zápise ocitli na 7. mieste a bojujú o účasť v budúcoročnej edícii európskych pohárov. Kolínu patrí 12. priečka.

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1 (2:0)

Góly: 6. Werner, 40. Forsberg - 61. Sow

V zápase sa presadili obávaní strelci oboch tímov a hoci Frankfurt predovšetkým v druhom polčase hrýzol, góly Wernera a Forsberga stačili domácim na víťazstvo. Lipsko je na 4. priečke, o bod za Bayernom a Unionom, ktorí však majú vzájomný duel k dobru. Frankfurt je šiesty.

Hertha Berlín - Augsburg 2:0 (0:0)

Góly: 61. Richter, 70. Lukebakio

Schalke 04 - VfB Stuttgart 2:1 (2:0)

Góly: 10. Drexler, 40. Bülter  - 63. Sosa

Posledný tím tabuľky viedol po polčase už dvojgólovým rozdielom, Stuttgart po zmene strán strelil kontaktný gól, ale tri body ostali v Gelsenkirchene. Schalke má na konte 16 bodov, Stuttgart o tri viac a patrí mu 15. miesto. Boj o záchranu je tak v Bundeslige tento rok mimoriadne napínavý.