Bundesliga sa vrátila vo veľkom štýle, diváci videli až 41 gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bundesliga sa vrátila vo veľkom štýle, diváci videli až 41 gólov

Haller (vpravo) zažil emotívny návrat na trávniky.
Haller (vpravo) zažil emotívny návrat na trávniky. AFP
Bundesliga sa vrátila po 68 dňoch vo veľkom štýle. V jednom kole padlo až skvelých 41 gólov. Fanúšikovia tak dostali adekvátnu náhradu za dni bez futbalu.

Okrem šlágra medzi Lipskom a Bayernom spôsobili rozruch takisto víťazstvá Wolfsburgu a Kolína, skvelé divadlo sa odohralo v Signal Iduna Parku.

V piatok Yann Sommer debutoval v bránke Bayernu a útočník Eric-Maxim Choupo-Moting otvoril skóre. Vyrovnať dokázal Marcel Halstenberg. Neskôr sa ešte viedli diskusie, či situácii nepredchádzal faul na Joshuu Kimmicha, ale rozhodca Siebert zásah uznal a nezasiahol ani VAR.

Borussia Dortmund chcela skresať náskok Bayernu, ale na to potrebovala vyhrať proti Augsburgu, ktorý bojuje o záchranu. Nakoniec to skončilo oveľa napínavejšie, ako sa očakávalo, diváci videli až sedem gólov a tesnú výhru BVB 4:3. O presné zásahy sa postarali Bellingham, Schlotterbeck, Bynoe-Gittens a Reyna.

Emocionálny návrat

Okrem športového pohľadu sa v nedeľu uskutočnil ešte jeden oveľa dôležitejší moment. Prvýkrát od diagnózy rakoviny v júli 2022 nastúpil v súťažnom zápase útočník Sebastien Haller. Na ihrisko prišiel ako striedajúci hráč v 62. minúte a skvelí fanúšikovia Dortmundu burácali.

Nebol jediným navrátilcom. Bayer Leverkusen na ihrisku Borussie Mönchengladbach postavil mladíka Floriana Wirtza. Jeden z najjagavejších talentov svetového futbalu si v marci 2022 pretrhol krížny väz a pauzoval takmer rok. Rovnako ako Haller, aj on sa mohol tešiť z troch bodov. Tím Xabiho Alonsa viedol v Borussia Parku 3:0, nakoniec sa to skončilo 3:2.

Kto sú skutoční prenasledovatelia Bayernu?

Napriek výhre má Leverkusen ešte ďaleko do Ligy majstrov. Môže za to zbabraná jesenná časť. Momentálne to sú Eintracht Frankfurt, Union Berlín a SC Freiburg, ktorí majú okrem Bayernu najbližšie do "milionárskej súťaže".

Zatiaľ čo Frankfurt porazil Schalke (3:0) a Union vyhral nad Hoffenheimom (3:1), tak Freiburg zakopol a Wolfsburgu podľahol nesmierne vysokým skóre 0:6. Veľa fanúšikov sa začalo pýtať, či je to ten istý tím, ktorý v prvej polovici ročníka zbieral priemerne dva body na zápas.

Obranca Matthias Ginter hovoril po stretnurí o "šialenstve" a slabom výkone, aký Freiburg ešte nezažil. Na druhej strane treba poznamenať, že Wolfsburg aktívne pracuje na zlepšení.

Tím Nika Kovača, ktorý mnohí po slabom úvode vnímali ako kandidáta na zostup, teraz vyhral päťkrát po sebe a má najlepšiu formu v Bundeslige. Aj keď vzhľadom na dlhú zimnú prestávku je ťažké vnímať to takto.

Bochum vyhráva boje o zostup

Z tímov namočených do záchranárskych prác zažil doslova úžasný zápas 1. FC Kolín, ktorý zdemoloval Werder Brémy vysoko 7:1. Po piatich dueloch bez výhry skórovali "capkovia" z každej strely na bránku. Porýnčania sa dokázali odpútať zo zostupovej zóny už na päť bodov.

Naopak, triasť sa musí Hertha, pretože je predposledná a proti Bochumu slabým výkonom prehrala 1:3. Berlínčania po sústredení v USA nenadviazali na dobrú atmosféra v kabíne.

Tím týždňa: VfL Wolfsburg

Zdá sa, že "vlci" našli správny smer. Z konzervatívneho a vždy unaveno pôsobiaceho tímu sa vykľul kvalitný nabudený celok. Pri výhre 6:0 proti Freiburgu skórovali aj Yannick Gerhardt, Ridle Baku či Luca Waldschmidt, o ktorých sa hovorilo, že nehrajú dobre. So stratou štyroch bodov na priečky zaručujúce Ligu majstrov začína byť Wolfsburg kandidátom na tieto pozície.

Hráč týždňa: Ellyes Skhiri (1. FC Kolín)

Tuniský reprezentant sa lúči s Kolínom, po sezóne odíde, čo je prakticky isté. Veľa hráčov by už nepodávalo najlepšie výkony, ale Skhiri strelil Werderu dva góly a pridal jednu asistenciu. Takéhoto hráča v aktuálnej forme by si prial každý tím Bundesligy.

Gól týždňa: Steffen Tigges (1. FC Kolín)

O skutočnú lahôdku sa postaral Steffen Tigges, ktorý svojím krásnym zásahom zvyšoval na 3:0.