Wolfsburg nadelil šestku, Kolín bez Dudu sedmičku, Pekarík sa prizeral prehre z lavičky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wolfsburg nadelil šestku, Kolín bez Dudu sedmičku, Pekarík sa prizeral prehre z lavičky

Aktualizované
Wolfsburg nadelil šestku, Kolín bez Dudu sedmičku, Pekarík sa prizeral prehre z lavičky
Wolfsburg nadelil šestku, Kolín bez Dudu sedmičku, Pekarík sa prizeral prehre z lavičkyAFP
Po zimnej prestávke sa rozbieha nemecká Bundesliga. Úvodné novoročné duely so sebou prináša jej 16. kolo.

VfL Bochum - Hertha Berlín 3:1 (2:0)

Góly: 22. a 57. Hofmann, 44. Schlotterbeck - 87. Serdar

V bitke tímov, ktoré bojujú o udržanie v súťaži, zvíťazil VfL Bochum nad Herthou Berlín 3:1. Slovenský reprezentant Peter Pekarík sedel na lavičke náhradníkov hostí.

Domáci sa dočkali vzpruhy v 11. minúte, keď rozhodcovia neuznali úvodný gól po zhliadnutí videa, potom do polčasu dvakrát skórovali. Keven Schlotterbeck pri svojom debute, dvakrát ho napodobnil Philipp Hofmann.

Bochum poskočil na štrnáste miesto, od zóny zostupu ho delí jeden bod. Herthe patrí predposledná sedemnásta pozícia, prehrala štyri z predchádzajúcich piatich zápasov.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 Gelsenkirchen 3:0 (1:0)

Góly: 22. Lindström, 84. Borre, 90.+1. Buta

Frankfurt sa po zimnej prestávke porazil stále sa trápiace Schalke 3:0. Rozhodujúci gól dal krídelník Jesper Lindström po vydarenej individuálnej akcii. Pri jeho siedmom góle ročníka asistoval Randal Kolo Muani.

Ten sa stal prvým hráčom, ktorý v tejto sezóne zaznamenal 10 asistencií. Domáci sa vďaka trom bodom posunuli na druhé miesto v tabuľke, zatiaľ čo hostia z Gelsenkirchenu zostali beznádejne poslední.

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 1:1 (1:1)

Góly: 36. Guirassy - 40. Ingvartsen (z 11 m)

Union Berlín - TSG 1899 Hoffenheim 3:1 (0:1)

Góly: 73. a 90. Doekhi, 90.+6. Leweling - 43. Bebou

Hoffenheim podľahol Unionu Berlín 1:3. Ústrednou postavou prvého polčasu bol Ihlas Bebou, ktorý sa vo vlastnom pokutovom území previnil nepochopiteľnou rukou, domáci penaltu nepremenili.

V 43. minúte záložník z Toga svoju chybu napravil a strelil gól. Modrí ale v druhom polčase totálne prepadli, keď ich takmer identickým spôsobom v dvoch prípadoch pokoril obranca Danilho Doekhi.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 6:0 (3:0)

Góly: 2. Wimmer, 28. a 37. Wind, 56. Gerhardt, 81. Baku, 90.+4. Waldschmidt (z 11 m)

Wolfsburg si do nového roka preniesol výbornú formu z konca jesene a na domácej pôde zdolal Freiburg 6:0. Vlci sa prvý raz tešili už v druhej minúte, keď Patrick Wimmer dal svoj vôbec prvý domáci gól.

Na rakúskeho mladíka nadviazal do konca úvodného dejstva dvakrát Jonas Wind, ktorého zásahy zabezpečili domácim piate ligové víťazstvo v rade. Na druhej strane hostia nevyužili zaváhanie Bayernu a naďalej naň strácajú päť bodov.

1. FC Kolín - Werder Brémy 7:1 (5:1)

Góly: 16. a 21. Tigges, 31. a 54. Skhiri, 9. Maina, 36. Huseinbašič, 77. Friedl (vlastný) - 38. Füllkrug

Domáci rozhodli o výsledku už v úvodnom dejstve, keď zaznamenali päť gólov v priebehu necelej polhodiny. Steffen Tigges skóroval dvakrát za päť minút a dva presné zásahy si pripísal aj Ellyes Skhiri. Kolín sa zaradil na desiate miesto so stratou jedného bodu na svojho sobotňajšieho súpera. Na jeho súpiske nefiguroval slovenský reprezentant Ondrej Duda.