Reyna hrdinom Dortmundu, Hložek vystrelil bundesligové jubileum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reyna hrdinom Dortmundu, Hložek vystrelil bundesligové jubileum

Aktualizované
Radosť hráčov Dortmundu po vyrovnávajúcom góle Ryersona.
Radosť hráčov Dortmundu po vyrovnávajúcom góle Ryersona.TASR
Futbalisti Borussie Dortmund zvíťazili v stredajšom zápase 17. kola Bundesligy na ihrisku 1. FSV Mainz. Víťazný gól strelil v nadstavenom čase Giovanni Reyna (20). Tri body vybojoval tiež Leverkusen, ktorý neprehral v piatom vystúpení v rade. Naopak, sériu prehier ťahajú Brémy.

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2 (1:1)

Góly: 2. Jae-Sung - 4. Ryerson, 90.+3 Reyna

Favorit z Dortmundu musel doháňať jednogólové manko už od druhej minúty, keď po rohovom kope hlavičkoval na prvej žrdi prudko a presne Jae-Sung. Ale Borussia sa rýchlo z prvotného šoku otriasla, pretože o dve minúty na to bolo vyrovnané. Spoza šestnástky si naviedol sprava loptu na stred nikým nepokrytý Ryerson, napriahol a po teči prekonal brankára Dahmena.

Keď už sa zdalo, že sa obaja rozídu zmierlivo, prišiel nadstavený čas a rohový kop hostí. Haller usmernil hlavou loptu na bránu, kde ju zblízka dopravil do siete Reyna. O tri body sa tak postarala dvojica striedajúcich hráčov trénera Terziča. Mainz čaká na víťazstvo v najvyššej súťaži od 21. októbra a v neúplnej tabuľke figuruje na 12. mieste, Dortmunt je priebežne tretí.

Augsburg – Borussia Mönchengladbach 1:0 (0:0)

Gól: 82. Berisha

Ako potvrdzujú aj štatistiky, domáci boli aktívnejší, ale na víťazný zásah museli čakať až do samého záveru. Tri body zariadil po Yeboahovej prihrávke Berisha. Augsburg sa dočkal vôbec prvej výhry od začiatku októbra.

Werder Brémy – 1. FC Union Berlín 1:2 (1:1)

Góly: 13. Pieper – 18. Haberer, 46. Behrens

Brémy ťahajú po dnešnom dueli štvorzápasovú sériu prehier. Od trinástej minúty síce viedli, keď sa presadil Pieper, ale radovali sa iba päť minút. Následne vyrovnal hosťujúci Haberer. Krátko po návrate z polčasovej prestávky uzavrel rezultát Behrens. Berlínčania vyhrali aj druhý duel v novom roku.

SC Freiburg – Eintracht Frankfurt 1:1 (0:1)

Góly: 47. Ginter – 42. Kolo Muani

V stretnutí padli dva góly, na ktoré fanúšikovia čakali na záver prvého dejstva, resp. úvod toho druhého. Vedenia sa ujali hostia, keď k desiatim asistenciám pridal šiesty presný zásah Kolo Muani. Hlavou vyrovnával Matthias Ginter

Bayer Leverkusen – VfL Bochum 2:0 (1:0)

Góly: 8. Tapsoba (z 11m), 53. Hložek

Farmaceuti pokračujú pod vedením Xabiho Alonsa v zlepšených výsledkoch. Proti Bochumu to bola piata ligová výhra v rade. Skóre uzavrel v druhom polčase český reprezentant Adam Hložek. Jeho druhý bundesligový zásah bol zároveň 500. gól aktuálneho ročníka nemeckej najvyššej futbalovej súťaže.

Aktuálna tabuľka nemeckej Bundesligy.
Aktuálna tabuľka nemeckej Bundesligy.Flashscore