Udalosti Bundesligy: Augsburg a Bochum využívajú trápenie súperov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Bundesligy: Augsburg a Bochum využívajú trápenie súperov
Mërgim Berisha rozhodol o výhre Augsburgu.
Mërgim Berisha rozhodol o výhre Augsburgu.@FCA_World
Na zhruba 26 hodín sa v nemeckej Bundeslige zmenil líder. Po odohratí kompletného kola ale Bayern získal od Unionu svoju pozíciu naspäť. Na čelných priečkach došlo len ku kozmetickým úpravám. Jasnejšie sa vyvíja situácia na spodku tabuľky, kde Augsburg a Bochum využívajú trápenie protivníkov.

Počas jedenástich sezón narazili na seba v lige Augsburg a Leverkusen celkom 22-krát. Prvý menovaný tím medzi rokmi 2011 a 2022 nedokázal Bayer poraziť ani raz, ten navyše uspel až v pätnástich prípadoch. Teraz sa to zmenilo. "Fuggerstädter" vyhrali oba tohtosezónne stretnutia.

V oboch prípadoch sa zápasy podobali. Tréner Maaßen vedel, že proti tomuto protivníkovi nemá cenu byť herne dominantný. Leverkusen bol síce lepší ako v držaní lopty, tak aj v počte rozdaných prihrávok, ale neuspel. Počas víkendu zariadil tri body pre Augsburg jediným zásahom Mërgim Berisha.

Augsburg po zimnej prestávke doma ešte neinkasoval. Najskôr sa nepresadili strelci Mönchengladbachu a teraz ani spomínaného Bayeru. Vďaka týmto šiestim bodom mieri bavorský celok z boja o záchranu do pokojných vôd stredu tabuľky.

V jej prvej polovici sa pritom Augsburg umiestnil naposledy v sezóne 2014/15. Odvtedy skončil najlepšie dvanásty. Napriek tomu nevypadol ani raz. Pri súčasnej forme Stuttgartu, Herthy či Schalke to vyzerá nádejne i teraz.

Hráč kola

Trápenie konkurencie využíva aj Bochum. Ten bol na začiatku sezóny jasným ašpirantom na zostup, avšak situácia sa zmenila. Tréner Thomas Letsch po príchode urobil z Ruhrstadionu nedobytnú pevnosť. Sklamaní odišli Frankfurt, Union, Mönchengladbach, Hertha a naposledy Hoffenheim, ktorý po prehre 2:5 vyhodil trénera Andrého Breitenreitera.

Sobotnú výhru režíroval ghanský krídelník Christopher Antwi-Adjei. Bývalý hráč Paderbornu sa stáva stálym členom základnej zostavy. Pripísal si tri asistencie, všetky v prvom polčase, čo v rámci Bundesligy naposledy dokázal v roku 2015 Raffael z Mönchengladbachu. Aj vďaka nemu vyhral Bochum štvrtýkrát z posledných šiestich kôl.

Gól kola

Diváci síce cez víkend sledovali viacero výstavných kúskov, zo všetkých dominuje Jamal Musiala. Mladík Bayernu sa rozbehol a úchvatným sólom zahanbil defenzívu Wolfsburgu. Prešiel cez šiestich protihráčov. Sólo začal pri pravej autovej čiare, prešiel na os, zabočil k bránke a poradil si aj s pokutovým územím. A to ešte neoslávil ani svoje 20. narodeniny.