Pekaríkova Hertha s bodom, trápenie Lipska pokračuje. Wolfsburg sa zachránil v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pekaríkova Hertha s bodom, trápenie Lipska pokračuje. Wolfsburg sa zachránil v závere
Roztržka medzi Danim Olmom (číslo 7) Edimilson Fernandesom (tretí sprava) v súboji medzi Lipskom a Mainzom.
Roztržka medzi Danim Olmom (číslo 7) Edimilson Fernandesom (tretí sprava) v súboji medzi Lipskom a Mainzom.Profimedia
Futbalisti 1. FC Union Berlín zvíťazili v sobotnom zápase 26. kola nemeckej Bundesligy nad VfB Stuttgart jasne 3:0. Domáci si vďaka triumfu poistili tretie miesto v tabuľke, na vedúci Dortmund strácajú dva body, na druhý Bayern Mníchov iba bod. Borussia sa môže prenasledovateľom vzdialiť v prípade úspechu v šlágri kola na ihrisku Bayernu (18:30).

SC Freiburg - Hertha BSC 1:1 (0:0)

Góly: 52. Grifo - 77. Ngankam

/P. Pekarík (Hertha) sedel na lavičke náhradníkov/

Freiburg nepotvrdil úlohu favorita, keď doma remizoval s Herthou. Slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík v drese hostí do zápasu nezasiahol. Vo vyrovnanom dueli sa ako prvý presadil druhý najlepší kanonier Bundesligy Vincenzo Grifo, ktorý strelil 13. gól v sezóne. Tím z hlavného mesta nezložil zbrane a po sérii nevyužitých šancí vyrovnal, keď v 77. minúte upravil na konečnú podobu výsledku Jessic Ngankam. Domáci vďaka prehre Lipska zostali v tabuľke na štvrtom mieste, no oba tímy delia už len dva body.

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 2:2 (0:2)

Góly: 85. Waldschmidt, 90.+6 Nmecha – 2. Arnold (vl.), 32. Berisha

Augsburg napriek výraznému deficitu v štatistike očakávaných gólov dlho mieril za prekvapivým víťazstvom, ale nakoniec remizoval na pôde Wolfsburgu. Smutným hrdinom duelu bol domáci kapitán Maximilian Arnold, ktorý najprv prekonal vlastného brankára a potom zahodil pokutový kop. Hostia sa až do 84. minúty tešili z dvojgólového náskoku, no "Vlci" vyrovnali v závere, keď v šiestej minúte nadstavenia skóroval Felix Nmecha.

Wolfsburg zlyhal v koncovke.
Wolfsburg zlyhal v koncovke.Opta by Stats Perform

1. FC Union Berlín - VfB Stuttgart 3:0 (0:0)

Góly: 51. Becker, 65. Behrens, 68. Haraguči (vl.)

Stuttgart sa nevzoprel prognózam a v Berlíne prehral s Unionom. Kohúti mohli ísť do vedenia, ale rozhodca neuznal gól Juana Josého Pereu v 34. minúte pre predchádzajúcu hru rukou. Po zmene strán favorit z nemeckej metropoly udrel trikrát. Kanonádu odštartoval Sheraldo Becker, ktorý na presný zásah čakal takmer päť mesiacov. Ofenzívny výkon doplnila precízna obrana a Die Eisernen doma už štvrtýkrát v rade neinkasovali.

FC Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:3 (0:0)

Góly: 50. Frimpong, 61. Wirtz, 90.+2 Azmoun

Leverkusen zdolal Schalke a uštedril mu prvú ligovú prehru od konca januára. Víťazný zásah vsietil obranca Jeremie Frimpong, ktorého ôsma trefa v sezóne posunula na prvé miesto v tabuľke klubových strelcov. 

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 0:3 (0:1)

Góly: 9. Ingvartsen, 57. Ajorque, 67. Kohr

Lipsko neuspelo a podľahlo Mainzu. Marcus Ingvartsen poslal hostí do vedenia v 9. minúte a spustil hlasitú vlnu nespokojnosti z tribún Red Bull Areny, ktorá sa neskončila ani po záverečnom hvizde. Býci stále neodčinili debakel v Lige majstrov proti Manchestru City a pridali druhú prehru v lige za sebou bez streleného gólu. Na druhej strane Mainz neprehral už siedmy zápas v rade a priblížil sa na dištanc miestam zaručujúcim európske súťaže.

Lipsko malo v zápase jedinú väčšiu príležitosť.
Lipsko malo v zápase jedinú väčšiu príležitosť.Opta by Stats Perform

Bayern Mníchov - Borussia Dortmund 4:2 (3:0)

Góly: 13. Upamecano, 18., 23. Müller, 51. Coman - 72. Can (11 m), 90. Malen

V nemeckej Bundeslige bol na programe šláger kola. Titulový súboj "Der Klassiker" medzi domácim Bayernom Mníchov a hosťujúcou Borussiou Dortmund mal jasného víťaza. Domáci hráči pod vedením nového trénera Thomasa Tuchela nedali súperovi žiadnu šancu a vrátili sa do čela tabuľky.

Duelu sme sa detailne venovali v nasledovnom článku.