Víťazná premiéra Tuchela. Bayern prevalcoval Dortmund a opäť vedie Bundesligu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazná premiéra Tuchela. Bayern prevalcoval Dortmund a opäť vedie Bundesligu
Aktualizované
Hráči Bayernu prevalcovali Dortmund a opäť vedú Bundesligu.
Hráči Bayernu prevalcovali Dortmund a opäť vedú Bundesligu.
Profimedia
Po reprezentačnej prestávke sa o slovo prihlásil opäť klubový futbal. V nemeckej Bundeslige bol na programe šláger kola. Titulový súboj "Der Klassiker" medzi domácim Bayernom Mníchov a hosťujúcou Borussiou Dortmund mal jasného víťaza. Domáci hráči pod vedením nového trénera Thomasa Tuchela (49) nedali súperovi žiadnu šancu a vrátili sa do čela tabuľky.

Bayern - Dortmund 4:2 (3:0)

Góly: 13. Upamecano, 18., 23. Müller, 51. Coman - 72. Can (11 m), 90. Malen

Aktívny úvod z oboch strán vyústil do prvého vzruchu na konci siedmej minúty. Oveľa svižnejší boli s loptou na kopačke hráči Dortmundu, ale po rýchlej akcii bol center Reusa zvnútra zblokovaný na rohový kop. Z neho hostia nevyťažili nič. Bayern odpovedal v trinástej minúte. Upamecano z vlastnej polovice vyslal kolmicu za defenzívu Borussie, Kobel vybehol, no urobil obrovskú chybu. Na hranici pokutového územia loptu netrafil a tá skončila za čiarou.

Na začiatku sedemnástej minúty si Kobel pripísal prvý zákrok v stretnutí po hlavičke Goretzku. Ten istý hráč pálil o pár sekúnd na to, keď v strede poľa zapracoval Upamecano. Goretzkovu strelu spoza šestnástky zblokovali hostia na roh. Po ňom sa Mníchovčania radovali po druhý raz v zápase. De Light mieril hlavou k vzdialenejšej žrdi, kde bol pripravený osamotený Müller a stehnom dopravil loptu do siete.

V 23. minúte bolo pre Borussiu ešte horšie. Po chybe v rozohrávke pálil Sané, jeho pokus Kobel neudržal a pohotový Müller strelil svoj druhý presný zásah v zápase. Bayern viedol trojgólovým rozdielom. Až krátko po polhodine hry sa o prvý strelecký pokus Dortmundu postaral Guerreiro, ale mieril veľmi nepresne. Brankár Sommer bol stále bez práce. 

Zápasové štatistiky.
Opta by Stats Perform

Obhajca majstrovskej trofeje po zmene strán nepoľavil. Práve naopak. Síce hostia chceli s nepriaznivým výsledkom niečo urobiť, ale tvrdo pykali po sérii prihrávok domácich. Rýchlu akciu potiahol vpravo Sané, kolmicou našiel pred bránou Comana a ten z prvej prekonal po zemi strelou k pravej žrdi Kobela.

V 61. minúte bol blízko k hetriku Müller, keď ťažil z chyby Wolfa, no z diaľky mieril nad hornú konštrukciu brány. O tri minúty neskôr sa Müller neulakomil. Z hranice šestnástky namiesto strely zvolil prihrávku na Choupa-Motinga, no Kobel včas vybehol a zmaril domácemu útočníkovi gólovú radosť.

Dortmund sa nevzdával a v 72. minúte bol po faule Gnabryho na Bellinghama odmenený pokutovým kopom. Loptu na biely bod si postavil Can a aj keď Sommer vystihol smer jeho strely, nemal nárok.

Hostia ustáli niekoľko veľkých šancí, ale aj gólov, ktoré neboli, pre ofsajdové postavenie, Choupovi-Motingovi či Gnabrymu uznané. Sami udreli ešte raz v 90. minúte. Malen si narazil s Guerreirom a "žabkou" k vzdialenejšej žrdi prekonal bezmocného Sommera. Na zdramatizovanie čas nezostal. Bayern zvládol "Der Klassiker" a vrátil sa do čela tabuľky Bundesligy. 

O gólové šance núdza nebola.
Opta by Stats Perform