Práca, jedlo, spánok a opäť to isté. Tuchel prežíva bláznivý štart na lavičke Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Práca, jedlo, spánok a opäť to isté. Tuchel prežíva bláznivý štart na lavičke Bayernu
Thomas Tuchel má pred sebou výzvu v podobe súboja s jeho bývalým zamestnávateľom.
Thomas Tuchel má pred sebou výzvu v podobe súboja s jeho bývalým zamestnávateľom.
Profimedia
Nový tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (49) v piatok vyriekol, že po prvom týždni v nových farbách mal pocit, akoby prešiel mesiac. Všetku pozornosť venoval s hráčmi príprave na sobotný zápas "Der Klassiker" s Borussiou Dortmund.

Prvý týždeň ako mesiac

"Ako vyzeral môj týždeň? Práca, jedlo, spánok a opäť to isté. Potrebovali sme a aj potrebujeme spoločne pracovať. Nezáleží na tom, koľko času je pred nami," zdôraznil manažér, ktorý nahradil vo funkcii, prekvapivo odvolaného, Juliana Nagelsmanna.

S jednobodovým mankom z druhého miesta privíta Bayern aktuálneho lídra tabuľky Dortmund. Súboj odohrá pred domácim pohárom s Freiburgom a následne ho čaká štvrťfinále Ligy majstrov proti Manchestru City. 

"Apríl a máj sú veľmi dôležité mesiace pre kluby ako Bayern. Jednoducho pre tých, ktorí cielia na tituly," nadviazal Tuchel.

V sobotu večer prežije stretnutie proti mužstvu, ktoré pozná veľmi dobre. Na lavičke Borussie pôsobil od 2015 dva roky namiesto Jürgena Kloppa. Nový lodivod Bayernu prízvukoval, že napriek tomu, ako ho klub v lete 2017 vyhodil, to nie je hlavná motivácia tohto víkendu.

"Je to už šesť rokov. Keď som hral v Dortmunde s Parížom, množstvo ľudí ma objalo. Viacerých, vrátane mňa, mrzí, že sa to skončilo tak skoro. Na druhej strane, uplynulo veľa rokov na to, aby som cítil hnev."

Nespravodlivá základná zostava

Thomas Tuchel na predzápasovej tlačovej konferencii priznal, že nemal dostatok času na to, aby dokázal vybrať najlepšiu základnú zostavu. "Bude veľmi nespravodlivá. Musím sa spoliehať na prvé dojmy. Hráčov som sa snažil po rýchlom týždni nepreťažiť. Niekedy je menej viac."

Ostatné vzájomné vystúpenia.
Flashscore

Keďže po vyhodení z Chelsea ide o jeho prvý angažmán, nevyhol sa ani otázke smerom ku klubu hrajúcemu Premier League. 

"Stále to bolí. Chýbajú mi skvelé vzťahy, ktoré som mal s mnohými pracovníkmi. Teraz je predo mnou nová výzva."

Dortmund v tomto kalendárnom roku vyhral deväť z desiatich ligových duelov. Bayern sa v rovnakom období radoval "len" päťkrát. Nemecký tréner uviedol, že ofenzívny futbalista Jamal Musiala urobil pokrok k tomu, aby sa po doliečení zraneného svalu v sobotu vrátil. Následne dodal, že rozhodnutie urobí pred výkopom.

"Je to veľký zápas. Obrovská výzva nastúpiť proti tímu, ktorý je v laufe. Našťastie, presne takéto situácie z vás dokážu vytiahnuť to najlepšie," uzavrel Thomas Tuchel.

Prehľad stretnutia Bayern - Dortmund (sobota, 18:30)