Terzič priznáva: Príchod Tuchela zmenil našu prípravu na zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Terzič priznáva: Príchod Tuchela zmenil našu prípravu na zápas
Príchod Tuchela na lavičke Bayernu narobilo trénerovi Terzičovi vrásky na čele.
Príchod Tuchela na lavičke Bayernu narobilo trénerovi Terzičovi vrásky na čele.
Profimedia
Kouč Borussie Dortmund Edin Terzič (40) povedal, že vymenovanie Thomasa Tuchela (49) ako trénera Bayernu Mníchov ho prinútilo zmeniť prípravu na sobotňajší súboj "Der Klassiker".

Dortmund cestuje do Mníchova s jednobodovým náskokom na čele tabuľky. Počas piatkovej predzápasovej tlačovej konferencie Edin Terzič zdôraznil, že odvolanie Juliana Nagelsmanna a následné prijatie Thomasa Tuchela zmenilo jeho prípravu na sobotný duel.

"Netušíme, nakoľko bude Thomas pokračovať v tom, čo nastavil pred ním Julian, alebo či prinesie úplne nové myšlienky. Čo sa ale určite nezmenilo, je to, že na lavičku zasadol špičkový manažér a na trávnik nastúpi pod jeho vedením skvelý tím."

Terzič priznal, že so svojím mužstvom detailne sledoval úvodných šesť vystúpení Tuchela v Chelsea, aby si urobili predstavu o tom, čo by ich mohlo čakať v sobotu na ihrisku. Následne vyzdvihol prácu svojho náprotivka. "Je to jeden z najlepších trénerov v Európe a k tomu jeden z najúspešnejších. Dal dokopy Chelsea v priebehu niekoľkých mesiacov a nakoniec boli odmenení triumfom v Lige majstrov."

Štyridsaťročný šéf lavičky Dortmundu sa prvýkrát verejne vyjadril ku koncu Nagelsmanna"Veľká škoda, čo sa stalo Julianovi. Ide taktiež o špičkového trénera. Na druhej strane, vieme, ako rýchlo sa veci vo futbale vedia meniť."

Borussia nevyhrala v Mníchove ligový zápas od roku 2014, napriek tomu Edin Terzič prízvukuje, že v aktuálnom rozpoložení sa v Allianz aréne predstaví úplne iné mužstvo. Potvrdil tiež návrat brankára Gregora Kobela, stredopoliara Juliana Brandta a útočníkov Youssoufa Moukoka s Karimom Adeyemim.

Otázniky, naopak, visia nad anglickým talentom Jamiem Bynoe-Gittensom či nemeckým obrancom Nicom Schlotterbeckom, zatiaľ čo zakončovateľ Gio Reyna i Belgičan Thomas Meunier určite nenastúpia.

Prehľad zápasu Bayern - Dortmund (sobota, 18:30)