Udalosti Bundesligy: Kimmichova provokácia, kraslice v Gladbachu i nájazd baníkov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Bundesligy: Kimmichova provokácia, kraslice v Gladbachu i nájazd baníkov

Kimmich súperov poriadne naštval.
Kimmich súperov poriadne naštval. Profimedia
Bundesligou sa prehnala Veľká noc. Ako prebehol najväčší kresťanský sviatok vo futbalovom Nemecku? Vo Freiburgu sa provokatívne oslavovala pomsta, zatiaľ čo Dortmund rozosmutnil berlínskeho milovníka ovocia. Bláznivý záver zápasu v Mainzi dvíhal zo sedadiel, v Mönchengladbachu pristáli na ihrisku maľované vajíčka a región Kraichgau dobyli "baníci".

Bayern Mníchov je naďalej na čele bundesligovej tabuľky. Síce v stredu okúsil vyradenie z Nemeckého pohára, no už o štyri dni neskôr vrátil Freiburgu požičané. Radosť mal najmä Joshua Kimmich, ktorý po záverečnom hvizde zaťatými päsťami dráždil fanúšikov bádensko-württemberského klubu.

Stredopoliar Bavorov to okamžite schytal od hráčov Freiburgu, ale ešte aj chvíľu potom pokračoval v podpichovaní. "Mal by sa tešiť z bodov a neprovokovať fanúšikov súpera. Je to nešportové a zbytočné," poznamenal o Kimmichovi záložník súpera Nicolas Höfler. V každom prípade sa futbalista Bayernu na druhý deň za svoje správanie ospravedlnil. "Nechal som sa uniesť, nemal by som to robiť. Dá sa povedať, že to bolo nešportové," zamyslel sa v nedeľu Kimmich.

Druhý sobotňajší duel už toľko emócií nevyvolal, hoci o víťazovi duelu Dortmund - Union sa rozhodlo až v závere. Vďaka náhradníkom mala viac šťastia Borussia. O rozhodujúci gól sa postarali Marco Reus a Youssofa Moukoko, ktorí sa na ihrisko dostali až v 74. minúte. Hostia z Berlína skórovali na Westfalenstadione iba raz. Presadil sa Kevin Behrens, zatiaľ čo najlepší strelec tímu Sheraldo Becker tentoraz mlčal.

Surinamský reprezentant na seba upozornil aspoň po záverečnom hvizde, keď s ním robil rozhovor reportér americkej ESPN Archie Rhind-Tutt. Ten pred niekoľkými mesiacmi pri potulkách Berlínom objavil obchod, v ktorom Becker nakupuje ovocie a zeleninu. Teraz mal zvedavý novinár možnosť overiť si túto informáciu priamo u útočníka Unionu.

"Myslím, že si tu kupujem ovocie dva alebo trikrát do týždňa. Dodáva mi veľa energie," priznal Becker, ktorý v zábavnom rozhovore tiež povedal, že medzi jeho najobľúbenejšie ovocie patria hrušky a hrozno.

Štvorgólový finiš a protest fanúšikov

V sobotu boli aj iné stretnutia, ktoré pobavili. V Mainzi sa síce na úvodný gól čakalo 85 minút, ale diváci v Porýní-Falcku nakoniec videli štyri presné zásahy. Ludovic Ajorque potvrdil, že v Mainzi môžu byť s jeho januárovým príchodom spokojní. Radosť im robí aj mladík Nelson Weiper. Na góly oboch odpovedali Jens Stage a najlepší strelec Werderu Brém Niclas Füllkrug. Nezaujatý fanúšik sa konečne zabavil.

Aj na Veľkonočnú nedeľu sa bolo na čo pozerať. Program odštartoval duel medzi Mönchengladbachom a Wolfsburgom, počas ktorého sa na ihrisku objavili farebné veľkonočné vajíčka. Nešlo ale o žiadnu kresťanskú oslavu. Fanúšikovia Fohlenu hádzali vajíčka na ihrisko, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s tým, že Gladbach hrá príliš často svoje bundesligové zápasy v rôzne dni a v rôznom čase. Kotol Borussie by častejšie uprednostnil výkop v tradičnom sobotňajšom čase, teda o 15:30. Tentoraz sa Fohlenu páčila aj nedeľa, keďže Gladbach zdolal Wolfsburg po výsledku 2:0.

Tabuľka Bundesligy po 27. kole.
Tabuľka Bundesligy po 27. kole.Flashscore

Rovnaké skóre svietilo na tabuli aj po skončení posledného stretnutia 27. kola. V ňom bol doma Hoffenheim, no mužstvo z Kraichgau akoby na svojom štadióne nehralo. Polovicu voľných miest obsadili fanúšikovia Schalke. Približne 15-tisíc verných skutočne ukázalo, čo znamená vernosť, ale neboli odmenení priaznivým výsledkom, keď vonku prehrali 0:2.

Bundesliga opäť ukázala, že píše rôznorodé príbehy. A že práve pre ne sa oplatí nemeckú najvyššiu súťaž sledovať.

Hráč kola

Chýba Patrik Schick? Nevadí. Leverkusen je stále silný. V Bundeslige vyhrali päťkrát v rade a robia všetko pre to, aby zachránili spočiatku nevydarenú sezónu. Bayer môže smelo pomýšľať na kvalifikáciu do európskych pohárov. A možno sa im podarí prebojovať aj do najprestížnejšej Ligy majstrov.

Pri absencii Schicka strieľajú góly viacerí hráči "Werkself". Darí sa Aminemu Adlimu, ktorý sa chce natrvalo prepracovať do základnej zostavy. V 27. kole musel tréner Leverkusenu Xabi Alonso pochváliť výkon svojich zverencov. Novinárom sa Adli páčil rovnako. Dostal sa do jedenástky kola časopisu Kicker a Sportschau.

Proti Frankfurtu sa aktívny Francúz podieľal na viacerých šanciach Bayeru a jednu z nich sám premenil. V desiatej minúte si posunul loptu za Evana Ndicku, nedokázal ho zastaviť Kristijan Jakič. Gólu nezabránil ani brankár Eintrachtu Kevin Trapp, ktorého Adli prekonal zakončením pod brvno.

Gól kola

Príchod Sadia Maného bol zrejme najviac oceňovaným letným príchodom Bayernu, aspoň spočiatku. Nákup Matthijsa de Ligta ale možno bez problémov označiť za vôbec najlepší. Na jar si Mníchovčania nevedia predstaviť hru bez holandského stopéra.

Podobne ako Adli, aj de Ligt sa dostal do najlepšej zostavy časopisov Kicker a Sportschau. A to aj vďaka jeho gólu vo Freiburgu, ktorý rozhodol sobotňajší zápas. Bavorský obranca sa dostal k lopte šesť minút po zmene strán pred pokutovým územím súpera, načo bez váhania napálil loptu do siete. De Ligtova strela sa napokon zatočila k žrdi a mimo dosahu brankára.