Udalosti Bundesligy: Najskôr Füllkrug, potom Ducksch. Najlepší útočníci hrajú v Brémach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Bundesligy: Najskôr Füllkrug, potom Ducksch. Najlepší útočníci hrajú v Brémach

Ducksch strelil v posledných štyroch zápasoch štyri góly.
Ducksch strelil v posledných štyroch zápasoch štyri góly. @werderbremen
Na čele tabuľky Bundesligy došlo k očakávanej zmene. Dynamiku dostal takisto napínavý boj o udržanie.

Takisto v nudnom strede sa hrá o veľa. Pohybujú sa tam totiž Brémy so svojimi zaujímavými tvárami. Pozornosť si pritom namiesto gólového Niclasa Füllkruga momentálne vyslúžil druhý z produktívnych útočníkov Marvin Ducksch.

Rovnako ako v iných prestížnych európskych súťažiach, funguje takisto v Bundeslige magická hranica 40 bodov. Ak ju tímy prekonajú, nemusia sa obávať zostupu. Avšak, vzhľadom k nižšiemu počtu mužstiev stačí nemeckým tímom spravidla aj nižší počet. Pomyselná čiara sa tak v Bundeslige ustálila skôr na 35 bodoch.

Pri aktuálnom pohľade na bundesligovú tabuľku sa tak pádu do druhej ligy nemusí obávať už polovica klubov. Ostatní ostávajú napätí. Samozrejme, taký Mönchengladbach je k záchrane oveľa bližšie ako napríklad Stuttgart. Pokiaľ však nezíska 35 bodov, tak nemôže poľaviť.

To isté platí pre nováčika z Brém, ktorý zažíva dosť možno pohodovejšiu sezónu ako sám čakal. Cieľ v podobe záchrany ale naďalej v kapse nemá. Pri rýchlych počtoch stačí Werderu uhrať v zostávajúcich deviatich kolách dve výhry. Nervozita však postupne narastá, keďže tento cieľ sa nedarí splniť už tretím týždňom.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore

Výmena stráží?

Werder by každopádne mal byť schopný dve výhry do konca ročníka získať. Bundesligu baví pekným futbalom pod vedením schopného trénera Oleho Wernera. Navyše sa môže spoľahnúť na silné individuality. Vyniká samozrejme najlepší strelec celej súťaže Füllkrug, no iba na ňom Brémy nestoja.

Prielomový ročník hrá takisto jeho útočný parťák Ducksch. Odchovanec Dortmundu si cestu na vysĺnie kliesti akosi krkolomne. Doposiaľ vynikal skôr v 2. Bundeslige za Kiel či Hannover. Vlani ale patril k hlavným tváram postupu Werderu medzi elitu. Darí sa mu aj po tomto momente.

Začiatok sezóny 2022/23 mu síce nevyšiel najlepšie. Teraz sa však stáva ešte dôležitejším ako samotný Füllkrug, na ktorého si defenzívy dávajú väčší pozor. Práve z toho ťaží samotný Ducksch. Neabsolvuje až toľko silových súbojov vo vzduchu alebo na zemi, ale radšej hrá s loptou na nohe, pohybuje sa na väčšom priestore, často aj pri postrannej čiare, odkiaľ centruje do šestnástky.

Bundesliga nemá lepšie útočné duo, hovoria o tom i štatistiky. Füllkrug a Ducksch umne kombinovali aj naposledy v Mönchengladbachu. Druhý menovaný sa pri remíze 2:2 postaral o oba zásahy.

Füllkrug je najlepším strelcom Bundesligy.
Füllkrug je najlepším strelcom Bundesligy.Opta by Stats Perform / @werderbremen

Simulant alebo hrdina?

Kuriózne momenty sa odohrali v súboji dvoch "Bay" v Bay Aréne. Domáci Bayer privítal hegemóna posledných rokov - Bayern Mníchov. Bavorov poslal do vedenia Kimmich. Ani to však "Werkself" nezlomilo. Z tieňa obvyklých hviezd vystúpil Amine Adli, ktorý vybojoval dva pokutové kopy. Vďaka nemu nakoniec Leverkusen ukoristil všetky tri body.

V oboch prípadoch Francúz videl žltú kartu za simulovanie. Napriek tomu sa mu od hlavného trénera Stielera dostalo ospravedlnenia: "VAR zachránil mňa aj celý zápas. Na konci môžu byť spokojné oba tímy, pretože sme spravili správne rozhodnutia," povedal rozhodca v televíznom rozhovore. Ocenil tiež Adliho pozitívnu reakciu: "V podobnej situácii to môžete zobrať jedine s humorom. Tľapli sme si a dokonca mi sľúbil dres," dodal.

Hráč kola

V sezóne 2021/22 bol Manuel Riemann o niečo väčšou hviezdou, ale aj naďalej má miesto medzi tromi žrďami Bochumu isté. Jeho výkony už ale nie sú tak oslnivé. 34-ročný brankár však sem-tam zaspomína na slávnejšie chvíle. Proti Lipsku udržal prvé čisté konto v kariére. Hlavne v závere mal čo robiť, aby ustrážil jednogólový náskok. Blysol sa hlavne proti hlavičke Orbána a dorážke Olma.

Gól kola

Vôbec najkrajšia akcia sa zrodila v 17. minúte, kedy si po prihrávke od Bellinghama v rýchlom slede vymenili loptu Reus, Guerreiro a zakončujúci Haller.