Udalosti Bundesligy: Ani tento rok to neklapne, Lipsku naďalej niečo chýba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Bundesligy: Ani tento rok to neklapne, Lipsku naďalej niečo chýba
Lipsko to znova nedotiahne až na vrchol.
Lipsko to znova nedotiahne až na vrchol.Profimedia
Pomerne dlho stíhala vedúci Bayern Mníchov početná skupina prenasledovateľov. Väčšina z nich postupne odpadá. Medzi nich sa zaradilo už aj Lipsko.

V piatok zaznamenalo druhú súťažnú prehru v kalendárnom roku 2023, zároveň inkasovalo úder, ktorý zrejme zničí všetky majstrovské ambície. Lipsko sa od roku 2009 veľmi rýchlo vypracovalo na jeden z najlepších nemeckých klubov. Od roku 2016 je súčasťou najvyššej súťaže, ale na Bayern stále stráca a nemá ani pevné druhé miesto. 

Dortmund je totiž väčšinou nad sily mladého klubu. RB sa nad BVB umiestnilo v tabuľke len dvakrát, naposledy v sezóne 2020/21. Vo všetkých ostatných ročníkoch finišovalo za Borussiou a väčšinou aj ďalšími tímami. Ani tento rok to nebude inak.

Šancu na zvrat malo Lipsko v piatok, kedy sa netradične hral šláger kola. Tréner Marco Rose mohol byť s výkonom spokojný, jeho hráči súpera prestrieľali, dlhšie držali loptu a pripísali si oveľa viac prihrávok (615 - 372). Podľa metriky očakávaných gólov sa malo presadiť aspoň dvakrát.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore.

Sieť za gólmanom Alexandrom Meyerom, ktorý na poslednú chvíľu nahradil zraneného Gregora Kobela, sa rozvlnila iba raz. Jeho náprotivok Janis Blaswich inkasoval dvakrát. Duel mu nevyšiel. Sám fauloval v pokutovom území a penaltu premenil Marco Reus, následne ho nachytal Emre Can. Tento pokus sa rozhodne dal chytať.

Prehru 1:2 tak Roten Bullen pochopiteľne netrávili ľahko: "S ohľadom na výkon, ktorý sme predviedli, je ťažké prijať výsledok. Druhý polčas nám jednoznačne vyšiel," nechal sa počuť Rose na tlačovej konferencii.

Aj v Dortmunde sa potvrdilo, že Lipsku citeľne chýba brankárska jednotka Péter Gulácsi, ktorý si v tejto sezóne kvôli zraneniu už nezachytá. Poznať je i absencia šikovného záložníka Daniho Olma. Ofenzívna opora Christopher Nkunku je už síce fit, avšak po zranení sa stále dostáva do ideálnej formy. Momentálne sa síce Lipsko môže sťažovať na zranenia a smolu, pretože rečou čísel mohlo a malo aspoň remizovať.

Hráč kola

Spolupráca Moussu Diabyho s Jeremiem Frimpongom už niekoľkrát vyvovala vo fanúšikoch Leverkusenu veľa radosti. V prebiehajúcej sezóne plnej vzostupov a pádov ich súhra nie vždy ladila. Proti Herthe na to dali obaja zabudnúť a nedeľný duel si naplno užili.

Práve po pravej strane sa im darilo prenikať do obrany berlínskeho tímu. Marco Richter sa dvakrát snažil zastaviť loptu na bránkovej čiare, vždy neúspešne. Najskôr spomínaná dvojica pripravila gól pre Sardara AzmounaLips a následne z práce svojho rýchlonohého kamaráta ťažil Frimpong. Po zmene strán sa presadil aj sám Diaby, ktorý rozvinul i akciu s posledným zásahom.

Gól kola

Po presnom zásahu utekal Marius Bülter k svojej striedačke, aby mohol poďakovať Markusovi Gellhausovi. Práve tento člen trénerského štábu vymyslel signál, ktorý Schalke úspešne predviedlo. Nápad spočíval v chytrej rozohrávke rohového kopu, pri ktorej nabiehajúci hráči zmiatli obrancov a Rodrigo Zalazar tak mohol prihrať úplne voľnému Bülterovi v druhej vlne.

Schalke síce ostáva na dne tabuľky, ale už má rovnaký počet bodov ako Bochum, Hoffenheim a Stuttgart, pričom štrnásta Hertha má tiež veľké problémy. Odpisovaný tím tak pokračuje vo svojom povstavní. Aktuálne má šnúru šiestich zápasov bez prehry a vonku v rámci Bundesligy vyhrala premiérovo po troch rokoch.

V najbližšom kole sa gelsenkirchenský celok predstaví v derby proti Dortmundu hrajúcom v skvelej forme.