Dortmund zdolal Lipsko a dostal Bayern pod tlak. Je na čele tabuľky Bundesligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund zdolal Lipsko a dostal Bayern pod tlak. Je na čele tabuľky Bundesligy

Radosť hráčov Dortmundu po zásahu Emreho Cana.
Radosť hráčov Dortmundu po zásahu Emreho Cana.TASR
Futbalisti Borussie Dortmund zvíťazili v piatkovom stretnutí 23. kola Bundesligy nad RB Lipsko 2:1 a v neúplnej tabuľke sa dostali na jej čelo. Druhý Bayern Mníchov zaostáva o tri body, ale odohral o zápas menej.

Borussia Dortmund - RB Lipsko 2:1 (2:0)

Góly: 21. Reus (z 11 m), 39. Can - 74. Forsberg

Borussia od 11. novembra nestratila v Bundeslige ani bod a vo všetkých súťažiach ťahá jedenásťzápasovú šnúru víťazstiev. To, že je mužstvo Terziča v pohode, dokázalo aj proti štvrtému celku najvyššej nemeckej súťaže. A hneď v prvom dejstve. Krátko po dvadsiatej minúte bol v pokutovom území faulovaný Reus, ktorý si zobral loptu na biely bod. Umiestnenou strelou k pravej žrdi otvoril gólový rezultát. V 39. minúte zahrávali domáci štandardku. Lipsko ju dokázalo odvrátiť, ale len na kopačku pripraveného Cana. Skúsený futbalista napriahol spoza šestnástky a jeho skákajúci pokus k pravej žrdi prekvapil brankára Blaswicha

Lipsko bolo nebezpečnejšie, ale viaceré šance nevyužilo.
Lipsko bolo nebezpečnejšie, ale viaceré šance nevyužilo.Opta by Stats Perform

Po zmene strán boli hostia o niečo aktívnejší, ale chýbala im finálna fáza. Naopak, v 67. minúte mohli znova inkasovať. Z hranice pokutového územia vyslal projektil na bránu Reus, no tentoraz sa Blaswich blysol dôležitým zákrokom. Lipsko sa predsa len dočkalo kontaktného zásahu. Pätnásť minút pred záverečným hvizdom. Strieľaný center na zadnú žrď z kopačky Rauma zasunul do brány nabiehajúci Forsberg. Zaujímavé veci sa diali v nadstavenom čase. Najprv Werner už prekonal Meyera, no Schlotterbeck na čiare zachránil svojho brankára ramenom. Z následného rohového kopu sa do obrovskej šance dostal Forsberg, ale v dobrej pozícii pálil do priestoru, kde bol Meyer. Borussia ustála vypätý záver a pripísala si tri body.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore