Príliš často sme zakopli. Sezóna Bayernu sa môže skončiť katastrofou a Tuchel to vie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Príliš často sme zakopli. Sezóna Bayernu sa môže skončiť katastrofou a Tuchel to vie
Thomas Tuchel si život v Bavorsku predstavoval inak.
Thomas Tuchel si život v Bavorsku predstavoval inak.Reuters
Sezóna Bayernu Mníchov je sklamaním, ale hráči dajú do posledného zápasu všetko, hoci líder Borussia Dortmund je blízko získania titulu, povedal v piatok tréner Thomas Tuchel (49).

Stále úradujúci majstri sa v sobotu stretnú s Kolínom, pričom potrebujú vyhrať a zároveň dúfať, že Borussia Dortmund neporazí Mainz.

Kolín - Bayern Mníchov, sobota 15:30

Bayern stráca na Dortmund dva body, v jeho prospech hovorí lepšie skóre.

"Nemám pre Dortmund žiadny odkaz. Máme pred sebou vlastnú prácu. Príliš často sme zakopli. Budeme sa snažiť dokončiť preteky a dať do toho všetko, ale táto sezóna nie je uspokojivá. Nemusíme sa obzerať za inými zápasmi, pretože pre nás je jasné, že najprv musíme vyhrať náš," poznamenalTuchel na tlačovej konferencii.

Prvá päťka Bundesligy jeden zápas pred koncom.
Prvá päťka Bundesligy jeden zápas pred koncom.Flashscore

Bavori vyhrali posledných 10 ligových titulov, ale po prekvapivom príchode Tuchela koncom marca, ktorý nahradil Juliana Nagelsmanna, sa ich bundesligová dominancia môže skončiť.

Bayernu sa pod Tuchelovým vedením doteraz príliš nedarilo. Vypadol z Nemeckého pohára i Ligy majstrov, aby v posledných ôsmich kolách a minulý týždeň prišiel o vedenie v Bundeslige, keď s Lipskom šokujúco prehral 1:3.

Program posledného kola.
Program posledného kola.Flashscore

Tuchel, ktorý v roku 2021 priviedol Chelsea k titulu v Lige majstrov a trénoval aj Paríž Saint-Germain, bol pod rastúcim tlakom fanúšikov. Tí sú nespokojní s náhlym odchodom Nagelsmanna v čase, keď tím bojoval o tri trofeje.

Niektorí nemeckí futbaloví odborníci naznačujú, že Bayern hrá pod Tuchelom ešte horšie ako pod Nagelsmannom.

"Každý môže mať svoj názor, ale je ťažké proti nemu argumentovať," povedal Tuchel, keď sa ho na to pýtali.

"S výsledkami nie sme spokojní. Nie sme spokojní s tým, ako hráme. Musíme byť dominantnejší, plynulejší, vytvárať si viac šancí a robiť menej chýb. Momentálne toho nie sme schopní, takže nemáme žiadny argument, ktorým by sme mohli prispieť do diskusie," uviedol.

Tréner mal aj dobré správy. K tímu sa vrátil uzdravený útočník Eric Maxim Choupo-Moting, ktorý je pripravený posilniť útočnú líniu.