Nervozita áno, eufória nie. Bolo to príliš hektické, priznáva po debute Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nervozita áno, eufória nie. Bolo to príliš hektické, priznáva po debute Tuchel
Tuchel si nemohol priať lepší štart do pôsobenia v Bayerne.
Tuchel si nemohol priať lepší štart do pôsobenia v Bayerne.Reuters
Nový tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (49) nemal po sobotňajšom víťazstve svojho tímu nad bundesligovým rivalom Borussiou Dortmund (4:2) náladu na veľké oslavy.

Tuchel sa vrátil do Bundesligy, aby prevzal Bayern, ktorý sa šokujúco rozhodol prepustiť Juliana Nagelsmanna. Ten doviedol tím na druhú priečku v tabuľke a do štvrťfinále Ligy majstrov.

Eufória? Rozhodne nie

Víťazstvo vynieslo Bavorov späť na prvé miesto so ziskom 55 bodov, pričom Dortmund zostal osem zápasov pred koncom o dva body na druhej pozícii.

Čelo Bundesligy po šlágri medzi Bayernom a Dortmundom.
Čelo Bundesligy po šlágri medzi Bayernom a Dortmundom.Flashscore

"Stále je čo zlepšovať. Nikto by nemal byť v prílišnej eufórii. Sme hrdí na mužstvo a môže byť spokojné, ale čaká nás ešte veľa práce," povedal novinárom Tuchel, ktorý trénoval Dortmund v rokoch 2015 až 2017, ale rozlúčil sa za zlých podmienok.

Bayern Mníchov - Borussia Dortmund 4:2

Domáci skórovali trikrát v úvodných 23 minútach a rozhodol o stretnutí hneď na začiatku, hoci v druhom polčase premrhal množstvo šancí a inkasoval dva neskoré zásahy.

"Prvým gólom sme získali sebavedomie a viedli sme skoro 3:0. Prial by som si, aby sme potom boli dominantnejší, ale nebolo to tak. Po výsledku 4:0 by som očakával väčšiu dominanciu, menej chýb. Mali sme veľa jasných šancí a mali sme viesť vyšším skóre."

Nevedel, kde má asistentov

Tuchel, ktorý v roku 2021 vyhral s Chelsea Ligu majstrov po tom, čo nahradil Franka Lamparda, ale od minuloročného prepustenia z anglického tímu bol bez práce, priznal, že mal pred zápasom nervy.

"Bol som nervózny. Neviem prečo, ale jednoducho som bol. Nepoznal som procesy, nevedel som, kde mám nájsť svojich asistentov. Stalo sa to všetko naraz. Zrazu som bol na štadióne a trénoval Bayern Mníchov."

O gólové šance núdza nebola.
O gólové šance núdza nebola.Opta by Stats Perform

Hektický debut

Tuchel, ktorý doviedol aj Paríž St. Germain k dvom francúzskym ligovým titulom a do finále Ligy majstrov 2020, dodal, že Bayern potrebuje nájsť svoj rytmus, keďže ho čakajú veľké zápasy a tri tituly.

V utorok pokračuje vo štvrťfinále Nemeckého pohára proti Freiburgu a potom 11. apríla nastúpi vo štvrťfinále Ligy majstrov proti Manchestru City.

"Musíme nájsť rytmus, musíme byť opatrní, musíme vedieť, kedy sa pustiť do útoku, kedy ísť naozaj do toho. Bolo to príliš hektické," uzavrel nemecký kouč.